Iz budžeta grada 22 miliona za OSI

NIŠ

Iz gradskog budžeta izdvojeno je 22 miliona dinara za finansiranje godišnjih programskih aktivnosti 19 udruženja osoba sa invaliditetom.

          „Ovim sredstvima želimo da ojačamo kapacitet udruženja osoba sa invaliditetom, a organizacije koriste ta sredstva  za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom, kroz različite aktivnosti. Organizuju se edukacije, programi podrške, manifestacije, za različite kategorije osoba sa invaliditetom, za decu, starije, studente, invalide rada“, rekla je Tijana Đorđević Ilić, gradska većnica.

           Ona je dodala da se iznos iz gradskog budžeta, koji dele ove organizacije, iz godine u godinu povećava, kao i broj udruženja koja konkurišu za sredstva. Primera radi, 2016. godine za rad udruženja je izdvajano 13,5 miliona dinara.

         Ove godine povećan je i broj personalnih asistenata osoba sa invaliditetom, prema rečima Tijane Đorđević Ilić, čije angažovanje finansira Grad, te će ih biti 44, umesto prošlogodišnjih 36 asistenata. Takođe, sa šest na 13 je povećan broj ličnih pratilaca.

 Na gradskim uluicama se intenzivno radi i na uklanjanju arhitektonskih barijera, u okviru projekta „Jedan laki kilometar“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare