Danas odluka o produžetku raspusta

NIŠ

 Da li će raspust u centralnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji biti produžen kao u Vojvodini znaće se posle sastanka ministara prosvete sa predsdtavnicima Ministarstva zdravlja koji će se održati danas, izjavio je ministar prosvete Mladen Šarčević. Konačnu odluku o tome doneće Ministarstvo prosvete a na osnovu preporuka Ministarstva zdravlja i Instituta za  javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ koji prati epidemiološku situaciju u zemlji.

                      U Beogradu, Pirotskom, Mačvanskom i Zlatiborskom okrugu, prijavljena je epidemija gripa, potvrđeno je u Institutu za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut”. Najviše obolelih je među decom od pet do 14 godina i hroničnim bolesnicima. Zaposleni u Institutu „Batut“ kažu da ne mogu da govore o tome da li će raspust biti produžen ili ne jer traje još nedelju dana, pa pretpostavlju da će to biti dovoljno za usporenje virusa.

                      Prema rečima Dragana Geja, načelnika Školske uprave u Nišu, njima nije stiglo nikakvo obaveštenje iz resornog ministarstva u vezi sa produžetkom raspusta.

                    „Da li će deca ostati duže na zimskom raspustu zavisi od epidemiološke situacija“, kaže Dragan Gejo.

                      On dodaje da u nekim situacijama i neje potrebna odluka Ministarstva prosvete već samo procena Školske upave da li je ili ne potrebno produžiti raspust u školama.                      Podsećanja radi  đaci su na zimski raspust krenuli 1.febriara, a na nastavu se vraćaju 18.februara. Da li će kalendar Ministarstva prosvete biti ispoštovan zavisi od epidemiološke situacije u okruzima koje pokriba Školska uprava u Nišu

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare