Ivanović: Zelena zona pravljena bez plana

LESKOVAC

Šef odborničke grupe SNS Nebojša Ivanović rekao je danas da je aktuelna vlast učinila mnogo toga za Leskovac i odbacio kritike opozicije na tu temu.

On je rekao da su se na današnjoj sednici čule “neke bombaste priče i zastrašujuće najave da će da se ruši Sajam i da će tamo da se gradi nešto i tome slično” i dodao da su takve izjave i o budžetu .

Ivanović je rekao da “grad menja svoje lice” pokazujući to, dodao je, na konkretnim primerima.

Ivanović je kao dobar primer naveo ulicu pored nove pijace koja je presvučena asfaltom, proglašavajući je za ulaz u grad  s juga , iako se ona nalazi s istočne strane grada, recimo.

On je detaljno govorio o pojedinim projektima uz konstataciju da “gradjani to itekako vie”.

Ivanović je rekao da je “Zelena zona” ( koji je podržao EU Progres a finansiran novcem   Evropske unije, Vlade Švajcarske i Vlade Srbije, prim. JUGpress ) “pravljen bez ikakvog plana i programa”.

“Niti ste znali šta ste mislili, da će neko da pravi čips i kečap za ne znam koliko ljudi”, rekao je Ivanović i pitao “šta mislite da smo mi , kineska provincija pa ćemo da plasiramo toliki čips i kečap pa ste pravili prostor da to sve preradi”, rekao je Ivanović koji ke kritikovao i projekat solarne elektrane.

On je rekao i “budite sigurni da će ova vlast dovesti velike fabrike u Leskovac”.

Repliku je imao Nenad Zdravković iz SDS koji tvrdi da je priču o “kečapu i pomfritu pričao gradonačelnik” .

On je  postavio pitanje šta je sa 24 miliona dinara planiranih u budžetu za solarnu elektranu u prošloj ali i u ovoj godini.

“Na 14. sednici Skupštine grada 2013. godine , u prepodnevnom zasedanju,  je rečeno da su isplaćeni svi vršioci radova u iznosu od pedeset šest miliona i da je dovoljno još trideset posto sredstava da se fotonaponska elektrana završi, što znači da ona nije nebitna”, zaključio je Zdravković.

Saša Stojanović iz DS je rekao da je “nejanos zašto se tako govori o Zelenoj zoni, koja je najpametniji projekat u poslednjih dvadeset godina”.

“Zelena zona je treebala da bude mesto trgovine, skladištenja i prodaje poljoprivrednih proizvoda”, rekao je Stojanović.

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare