Gradonačelnik platio po prijavi revizora , imena onih sa krivičnim prijavama tajna

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović rekao je na današnjoj sednici Skupštine grada da je, po presudi sudije za prekršaj, platio kaznu od 50.000 dinara a po prijavi koju je podneo državni revizor.

Cvetanoviću je prekršajna prijava podneta zbog nepravilnosti u trošenju budžeta grada Leskovca.

Cvetanović je odbornicima detaljno isčitao navode državnog revizora za ovu prijavu za prekrašaje za koje je rečeno da su “lakši.

Na današnjoj sednici su odbornici SDS i DS insistirali da se saopšte imena 18  gradskih zvaničnika protiv kojih je državni revizor podneo krivične prijave zbog nepravilnosti u raspolaganju sredstvima iz budžeta.

To nije učinjeno a vladajuća većina nije prihvatila ni predloge SDS i DS da se u dnevni red današnje sednice uvrsti i  razmatranje odazivnog izveštaja na izveštaj revizora  o trošenju budžeta za 2015. godinu .

Prema izveštaju Državne revizorske institucije (DRI) konstatovano je da je nenamenski raspolagano sa milijardu i pedeset miliona dinara iz budžeta grada Leskovca u 2015. godini .

U raspravi na početku sednice, pre utvrdjivanja dnevnog reda, šef odborničke grupe SDS Nebojša Cakić i odbornik te stranke Nenad  Zdravković su rekli kako imaju saznanja da su  se osobe , protiv kojih je DRI podneo krivične prijave, “nagodile” i da je na delu “institut odlaganja krivičnog gonjenja”.

Cakić tvrdi da su oni time priznali krivicu, što je, kaže, preduslov da bi se ova pravna radnja sprovela.

Saša Stojanović iz DS je pitao zašto odbornici ne mogu vide šta piše u takozvanom “odazivnom izveštaju” i kako su gradske institucije opravdale svoje propuste u trošenju novca iz budžeta za 2015. godini.

Na predlog SDS  izveštaji anketnih odbora o PWW i parking servisu ostavljeni su za septembarsko zasedanje skupštine, uz obtazloženje da se to čini da bi se izveštaji detaljnije spremili.

Nebojša Cakić iz SDS je, govoreći o radu anketnog odbora  formiranog zbog PWW ,  izneo tvrdnju da je u poslednjih sedam godina deset miliona evra “od gradjana Leskovca, iz budžeta, otišlo u privatne inostrane kompanije ” i  da taj novac i “dan danas ide”.

“Nas zanima, zašto?” rekao je Cakić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare