Istraživački program UNICEF-a o položaju žena i dece

LESKOVAC

U brojnim gradovima I opštinama u Srbiji, pre desetak dana počela je realizacija istraživačkog programa, koji sprovodi UNICEF. U opsežnim anketama, prikupljaju se podaci o položaju žena, dece I marginalizoanih grupa. Anketare mogu očekivati i gradjani Leskovca , Bojnika, Vlasotinca i Lebana.

MICS-  što je skraćenica za Multiple Indicator Cluster Surveys,  predstavlja istraživački program , koji , na globalnom niovu, priprema UNICEF, u sadejstvu sa različitim agencijama .Istraživanje se sprovodi u saradnji sa nacionalnim statistikama, u petogodišnjoj dinamici. Ovo je šesti ciklus MICS-a, počeo je 2. septembra i trajaće do 1o. novembra.

Istraživanjem se prikupljaju različliti podaci o položaju, pre svega, žena I dece, potom porodica, marginalizovanih grupa itd.

МICS predstavlja jedini izvor podataka za mnoge indikatore, koji se odnose na zaštitu dece, obrazovanje u radnom detinjstvu, imunizaciju, tj. vakcinaciju, opšte obrazovanje, obrazovanje Roma, na zdravlje populacije, navike u ishrani i slično.

Cilj programa je da se pomogne obezbedjivanju pokazatelja, koji ne postoje u administrativnim izvorima i podacima iz drugih istraživanja.

Medju gradovima I opštinama, na čijoj će se teritoriji sprovesti opsežno anketiranje su Leskovac, Lebane, Vlasotince i Bojnik.

Svi podaci se prikupljaju u skladu sa Zakonom o zvaničnoj statistici, imaju status službene tajne  i objavljuju se isključivo u zbirnom obliku. Istraživanje se sprovodi kroz zajedničku saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji, UNFP-a, UNICEF-a I Republičkog saveza za statistiku.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x