Filipović sa premijerkom Rumunije

LESKOVAC

Politička delegacija Jedinstvene Srbije , koju je predvodio predsednik Dragan Marković Palma a u njoj je bio i predsednik Gradskog odbora JS u Leskovcu Nenad Filipović. koji je i potpredsednik stranke, boravila je u dvodnevnoj poseti Rumuniji, gde su u Bukureštu imali niz značajnih sastanaka.

Delegaciju je primila predsednica Vlade Rumunije Viorika Dančila.

Ona je potvrdila da će „uvek podržavati Srbiju na njenom evropskom putu, naročito ističući saradnju u okviru kvadrtiterale Grčka, Rumunija, Srbija i Bugarska”.

Dragan Marković Palma se zahvalio predsednici Vlade Rumunije na podršci i istakao da dve zemlje i narode veže istorija saradnje i razumevanja: “Srbija i Rumunija nikada nisu imali sukobe i nikada nisu ratovali, veže nas pravoslavlje, jer 90% procenata stanovnika Rumunije su pravoslavci, veže nas Dunav, Đerdap i činjenica da niste priznali nezavisnost Kosova.”

Na sastanku je rečeno da robna razmena iznosi oko 1,6 milijardi evra i svakako ima dosta prostora da se poveća, a ova poseta Rumuniji će sigurno dati doprinos još boljim odnosima susednih država.

“Srbija očekuje od Rumunije da nastavi da podržava Srbiju na evropskom putu. Najveći problem jesu takse od 100% koje je uvela Kosovska administracija. Time se direktno krši CEFTA sporazum čiji ste i vi potpisnik, krši se rezolucija 1244 UN koja je i sada na snazi i ne poštuje se Briselski sporazum čiji je garant EU. Siguran sam da ćete vi nastaviti da podržavate Srbiju i da Srbija nema većeg prijatelja i boljeg komšiju od Rumunije” iznep je očekivanja Marković.

Tokom dvodnevne posete Rumuniji Dragan Marković Palma se sastao i sa četiri ministra u Vladi ove države, sa članovima parlamentarne grupe Rumunsko – srpskog prijateljstva, te članovima jevrejske zajednice u Rumuniji.

U Jedinstvenoj Srbiji zaključuju da ova poseta, kao i prethodne posete Dragana Markovića Palme Grčkoj, Austriji, Tuskoj i Egiptu, potvrđuju ispravnost njegove politike dugogodišnje borbe za porodicu, tradiciju, omladinu, očuvanju pravih srpskih vrednosti i otvaranja novih radnih mesta kako bi mladi ostali i zasnovali porodicu u Srbiji.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Проститутки Бишкека
0
Ostavite komentar.x
()
x