Istorijski uspeh niških kik boksera

NIŠ

Svetsko juniorsko prvenstvo u kik boksu, sudeći po medaljama, proteklo je u znaku srpskih reprezentativaca koje predvodi reener iz Niša i trenar u Kik boks klubu „Niš“ Srđan Radulović. U sastavu reprezentacije Srbije, iz Kik boks kluba „Niš“, pored selektora Srđana Radulovića, nalazila su se i četiri takmičara,  Ivan Krivačević, Nikolina Stevanović, Nada Krivačević i Janja Savić.   Svi su oni osvajači medelja na takmičenju, a Srbija je u ekipnom plasmanu prva. Za njih je u Gradskoj kući organizovan prijem, a na postignutom uspehu čestitala im je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski kao i   Aleksandar Stojičić, gradski većnik za sport. Prvenstvo je okupilo 2559 takmičara iz 62 države. Održano je u italijanskom letovalištu Lido de Jesolo, u organizaciji svetske kik-boks federacije WAKO. Na tom prvenstvu Srbija je bila najuspešnija sa 26 medalja, a niški kik-bokseri su doneli šest medalja.

                              „Ovo je  najveći uspeh u istoriji srpskog kik boksa i prezadovoljan sam zbog toga. Kik boks kluba „Niš“ je opet prvi i apsolutni  šampion Srbije i to mesto držimo godinama. Sada nas očekuju pripreme za prvenstvo Evrope za seniore na kome očekujemo da ponovimo rezultate sa Svetskog juniorskog takmilenja“, kazao je trener Radulović. Evropsko prvenstvo se održava u Antaliji od 11. do 20. novembra.

                              Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je istakla da je ponosna na ove mlade ljude koje grad ima i poželela im nove uspehe na novim takmičenjima. Obećala je da će Grad maksimalno pomagati, što finansijski, što organizaciono kada su u pitanju buduća takmičenja.

                              „Lepo je što će već naredne godine ovi mladi sportisti moći da ostvare svoja prava za stipendije koje daje Grad. Uvek se razmišlja da li je bolje da grad ima više klubova istog sporta, ili samo jedan. Ja sam uvek za to da najbolji budu u jednom klubu i na taj način finansiramo klub, ali pošto je situacija na terenu drugačija, da ima više klubova, da ima više talentovane dece, onda ćemo morati da pomažemo maksimalno i da se trudimo da taj vaš talenat negujemo, jer vi ste takmičari koji pronosite slavu gradu. Dobro je to što imamo selektora Nišliju da vodi dečicu iz svih gradova iz Srbije“, zaključila je gradonačelnica Sotirovski.

                      U disciplini lou kik, Nišlijka Nada Krivačević je donela Srbiji zlatnu medalju.

                         „Na pripremama u Karatašu smo se pripremali dobro. Radila sam dva meča. U polufinalu sa Indijkom, a u finalu sa Poljakinjom. U finalu je bilo teže, ali bilo je super i osvojila sam zlato“, rekla je Nada, koji se kik-boksom bavi tri godine.

                         Njen brat blizanac, Ivan Krivačević, je osvojio srebrnu medalju. Nakon pobede protiv takmičara iz Azerbejdžana nije imao sreće protiv Kazahstanca u finalu.

                            Janja Savić je imala sličan put do zlata kao Nada. Ona je osvojila zlato u disciplini K1.

                         „U polufinalu sam bila sa Indijom, u finalu sa Australijom. Bilo je malo teže sa Australijom, ali izborili smo se za zlato. Mora da se prihvati neki rizik, da se odrekne nekih stvari“, poručila je Janja.

                             Bronzano odličje sa ovog Svetskog prvenstva donela je Nikolina Stevanović.

                                „U četvrtfinalu sam pobedila Uzbekistanku, a u polufinalu sam izgubila od Grkinje koja je osvojila Svetsko prvenstvo. Zadovoljna sam, ali uvek može bolje“, kaže Nikolina.

                                U ove dve ringovne discipline, lou kik i K1, Srbija je osvojila najviše medalja i postala prva na svetu u ukupnom plasmanu, u velikoj konkurenciji.

                              „Jako je bitno što se borilački sport na ovakav način, ovakvim uspesima dobro popularizuje u našem gradu. Pored kik-boks kluba „Niš“, imamo još jedan klub u Nišu, koji je osvojio još dve medalje na ovom juniorskom takmičenju. Naš rad je u ovom takmičenju svetskom juniorsku uzeo čak šest odličja, i medalje su osvojene tri u ženskoj i tri u muškoj. Mi ćemo nastaviti na finansiramo sport, i do sledeće godine imaćemo prilike da sa 200 miliona direktnih budžetskih davanja pomognemo našim klubovima, i 50 miliona za infrastrukturu“, poručio je većnik za sport Aleksandar Stojičić.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare