Ispred škole ostavljen medicinski otpad

 NIŠ

Ispred kapije Osnovne škole „Sreten Mladenović Mika“ u naselju Apelovac u Nišu meštani su primetili neobično bure u kome se nalazio opasan otpad medicinskog porekla.  Nakon reakcije meštana ovog dela Niša, na  lice mesta je izašla Komunalna milicija i policija, pa se očekuje da će opasan otpad biti uklonjen što pre jer već danas  oko tri stotine osnovaca treba da počne da pohađa nastavu.-Mogu da kažem da se radi o neodgovornom ponašanju posebno u ovoj situaciji, s obzirom na to da deca sutra polaze u školu. Onaj ko je ovo uradio treba da snosi zakonske posledice. Kontaktiraćemo komunalnu policiju, ovo jeste van škole ali uz neposredni ulaz škole, kako bi otpad bi što pre uklonjen – kaže Jasmina Stanković, direktorka ove škole neprijatno iznenađena ovakvim postupkom za sada nepoznatih lica.

Policija  je na osnovu natpisa na buretu pokušavala da ustanovi ko je njegov vlasnik te tragala za eventualnim nadzornim kamerama koje bi pomogle da se ustanovi ko se na krajnje opasan i neodgovoran način otarasio bajatih farmaceutskih preparata.

Kartonsko bure na kojem piše da se radi o opasnom farmaceutskom otpadu, puno je plastičnih bočica od  medikamenata  a umesto poklopcem, pokriveno je samo  šarenom tkaninom.

       Ubrzo nakon prijavljenog slučaja na licu mesta su se pojavili i radnici JKP „Mediana“ koji su uklonili bure pošto su ispunjene sve potebne procedure.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare