Ispred Doma zdravlja u Vranju zasađene sadnice belog graba

VRANJE

U okviru projekta „Zelena Srbija“ ispred Doma zdravlja i u delu Uluce Bora Stanković u Vranju zasađene su sadnice belog graba.

Prve sadnice su zasadili gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i šef kabineta Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije Predrag Ivanović.

„Zdrava sredina je osnov za očuvanje ljudske egzistencije, zdravog razvoja društva i bitan faktor za kvalitetan nivo života stanovništva“, rekao Ivanović.

On je dodao da je prioritet Direktorata očuvanje životne sredine od štetnog jonizujućeg zračenja.

„Ovo je zajednički projekat i bitno je da podignemo svest svih nas o značaju oplemenjivanja prostora i sadnje drvoreda u svakoj urbanoj sredini“, kazao je gradonačenik.

Milenković je govorio i o tome koliko je važno da napravimo jednu zdravu i kvalitetnu životnu sredinu i podsetio da je u prethodnom periodu na području grada Vranja u više ulica zasađeno 600 sadnica loptastog javora i platana.

Cilj ove kampanje je da se podigne svest građana, lokalnih samouprava i kompanija o tome koliko je značajno pošumljavanje Srbije, kao i da se budućim generacijama ostavi zdravija životna sredina i zelenija Srbija.

Vranje je jedan od deset gradova koji je prepoznao značaj ovog projekta i kampanje „Zelena Srbija“.

Pod pokroviteljstvom Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije projekat realizuje kompanija Kolor Media Komunikejšn.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare