Ispoštovane preporuke DRI

LESKOVAC

Na današnjoj  27. sednici Gradskog veća , usvojeni su predlozi rešenja o isknjiženju ostalih obaveza i poslovanja, avala, garancija i menica iz knjigovodtsvene evidencije JP „Urbanizam i izgradnja“ Leskovac i uknjiženje u knjigovodstvenu evidenciju grada Leskovca, kao i o isknjiženju nefinasijske imovine iz knjigovodstvene evidencije JP „Urbanizam i izgradnja“ i uknjiženje u knjigovodstvenu evidenciju grada Leskovca.

 

Grad Leskovac je preuzeo obavezu na započetim i nezavršenim radovima na kapitalnim objektima i ulaganjima koje je Direkcija za urbanizam vodila u ime grada. Na osnovu izveštaja revizora, utvrđeno je da se putevi, ulice i ostali objekti vode u poslovnim knjigama JP Direcija za urbanizam i izgradnju, te je data preporuka da se ta imovina prebaci na grad Leskovac, i u skladu sa tim  nadzorni odbor JP „Urbanizam i izgradnja“ doneo je takvu odluku, obrazložio je v. d. direktora ovog preduzeća Milenko Milenković.

Isknjižavanje se odnosi na sledeće ekonomske klasifikacije, na dan 18. 12. 2016. godine: ostale obaveze iz poslovanja u iznosu od 23 miliona 3299 hiljada dinara, garancije i menice u iznosu od 70 miliona 049 hiljada dinara, zgrade i građevinski objekti u ukupnom iznosu od 83 miliona 923 hiljada dinara, ostale nekretnine u iznosu od 5 miliona 507 hiljada dinara, zemljište u iznosu od 14 miliona 436 hiljada dinara, nefinansijska imovina u pripremi u iznosu od 79 miliona 439 hiljada dinara i avansi za nefinansisku imovinu u pripremi u iznosu od 56 miliona 374 hiljada dinara.

Ove odluke donešene su u skladu sa preporukama DRI.

Na sednici je JP „Dom“ data saglasnost da da u zakup na određeno vreme poslovni prostor u Leskovcu, u ulici Trg Revolucije 19, Gradskom odboru „Bolja Srbija“. Reč je o prostorijama koje su pripadale Novoj Srbiji, koja formiranjem „Bolje Srbije“ više ne postoji.

Mesnoj zajednici Grdelica odbren je iznos od 200.000 dinara za sanaciju sanitarnog čvora u zgradi mesne zajendice.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare