Ispitati veze MUP-a i krijumčara

Migrants at the Lampedusa registration hotspot

BEOGRAD

Beogradski centar za bezbednosnu politiku i Komitet pravnika za ljudska prava JUKOM zatražili su danas da Tužilaštvo za organizovani kriminal, prilikom procesuiranja i počinilaca krivičnog dela krijumčarenja ljudi, ozbiljno ispita sve informacije o povezanosti visokih službenika u Ministarstvu unutrašnjih poslova sa krijumčarima.

Kako je istaknuto u saopštenju, informacije koje je naveo BIRN u istraživačkom tekstu objavljenom 22. juna, ali i razmera eskalacije nasilja među migrantima i krijumčarima, samo dva dana nakon objave, ukazuju da MUP snosi veliki deo odgovornosti za ugrožavanje bezbednosti građana.

Izjave i aktivnosti svakog ministra unutrašnjih poslova moraju biti usmerene pre svega na kontrolu, integritet i odgovornost MUP, a činjenica da je ministar lično oformio takozvanu operativnu udarnu grupu, koja uključuje i Sektor unutrašnje kontrole, ne može otkloniti posledice očiglednog neadekvatnog odnosa prema krijumčarenju ljudi čije štetne posledice poslednjih meseci doživljavaju eskalaciju u mestima i gradovima u Vojvodini, smatraju dve nevladine organizacije. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare