Iskustvo piroćanki presudilo

LESKOVAC

Protiv favorita, starijih i iskusnijih Piroćanki, mlade leskovačke košarkašice su doživele poraz. Na momente su domaće bile i bolje, ali uz katastrofalno loš šut sa slobodnih bacanja (14/34), kao i desetak promašenih čistih „zicera“, bolje se nije ni moglo. Već na samom početku se videlo da šut „škripi“, ali gostijuća ekipa nije uspela da to iskoristi i stvori osetniju prednost. Tek u drugoj četvrtini se stvara veća razlika, a na odmor se odlazi sa 17:34 za gošće. U nastavku domaća ekipa pojačava odbranu, smanjuje na deset razlike u 25. minutu, ali onda i čini nekoliko grešaka i razlika se brzo penje na 20 poena za ekipu Gimnazijalca. U poslednji period se ulazi sa 29:50, gde je konačno proradio i šut domaćih, ali je to ipak bilo kasno za bilo šta osim da se ublaži poraz.

Najefikasnije u redovima domaćih su bile Marta Ilić sa 17 i Emilija Milović sa 13 poena. Svojom agresivnošću u odbrani i zalaganjem se posebno istakla i najmlađa na terenu, Anastasija Milojević.

Trener Zoran Kostadinović kaže da je pobeda gostiju zaslužena.

„Kada imate ovoliko promašaja ne možete da pobedite ni znatno slabiju ekipu, a kamoli Pirot. Videlo se da mi možemo da se nosimo sa svima u našoj ligi, ali nam fali i iskustvo, jer smo među najmlađim, ako ne i najmlađa ekipa u ligi. Bilo kako bilo, okrećemo se daljem toku prvenstva i, naravno, treninzima.“

Sledećeg vikenda na programu je 13. kolo u okviru koga će ekipa Aktavis Akademije gostovati ekipi Bagdale u Kruševcu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare