Investitorki godina dana zatvora, objekat na Pančićevom vrhu još je ruše

BEOGRAD

Investitorka Snežana Mitković pravosnažno je osuđena na godinu dana zatvora i novčanu kaznu od 700.000 dinara zbog nelegalne gradnje na Pančićevom vrhu, objavio je portal Insajder.

Tri godine otkad se zbog nelegalne gradnje objekta na Pančićevom vrhu našla na optuženičkoj klupi, investitorka Snežana Mitković pravosnažno je osuđena, a zbog gradnje bez građevinske dozvole izrečena joj je zatvorska kazna od godinu dana, piše Insajder, navodeći da to nije jedino krivično delo koje se vezuje za objekat u zaštićenoj zoni Nacionalnog parka Kopaonik.

Insajder poseća na hronologiju slučaja divlje gradnje na vrhu Kopaonika i izjave zvaničnika, među kojima i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

“Za nelegalne objekte postupiće se u skladu sa zakonom. Iako ja nisam čovek koji je oduševljen rušenjem, ja sam oduševljen time kada neko nešto gradi, ali ne možete da gradite kada je nešto suprotno zakonu”, rekao je Vučić 9. avgusta 2018. Vučić.

Godinu dana kasnije tadašnji ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović potvrdio je kako “nema sumnje da je objekat nelegalan”.

“Ono što ja mogu da vam kažem jest da će taj objekat do poslednje cigle biti srušen. Neće ostati trunčica od njega, pokazaće se vladavina prava”, rekao je Stafanović 7. avgusta 2019. godine.

Mesec dana kasnije premijerka Ana Brnabić je, pozivajući se na Stefanovićevu izjavu rekla da će “taj objekat biti srušen”.

Javnost ubrzo saznaje da je investitorka, koja je gradila objekat u blizini administrativne linije s Kosovom, Snežana Mitković i protiv nje je zbog nelegalne gradnje 2019. pokrenut sudski postupak u kojem je prvo osuđena na devet meseci zatvora.

“Presuda je poništena i sudilo joj se ispočetka. Na drugu presudu, od isto devet meseci, uložene su žalbe. Sada je pravosnažno osuđena na godinu dana zatvora i 700.000 dinara novčane kazne”, navodi Insajder, ističući da se to nisu jedini postupci u vezi sa tim slučajem, ali “oni još nemaju epiloge”.

Za sumnju u poreklo novca kojim je izgrađen sporni objekat nema ni optužnice, jer policija ne dostavlja tužilaštvu tražene podatke, navodi Insajder.

“Optužnice ima, ali ne i epiloga u postupku koji se protiv Snežane Mitković vodi zbog falsifikovanja službene isprave. U tom slučaju, sudi se i funkcionerima Opštine Brus – zbog optužbe da su svojim uticajem dali nalog da se falsifikuje zahtev za legalizaciju objekta na Pančićevom vrhu”, piše Insajder, prenosi FoNet.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare