Internacionalna ,,Književna kolonija” počinje sutra u vranjskoj Gimnaziji

VRANJE

Deveta ,,Književna kolonija” u Vranju od ove godine biće internacionalna manifestacija, a počinje u utorak, 5. decembra od 19 časova u svečanoj sali Gimnazije „Bora Stanković“. Gost na otvaranju ,,Književne kolonije” biće književnik i akademik Goran Petrović, o čijem će stvaralaštvu govoriti prof. dr Aleksandar Jerkov koji će biti i moderator književnog druženja.

Dan posle, 6. decembra, od 10 do 12 časova, u Galeriji Narodnog univerziteta (GNU), akademik Goran Petrović održaće radionicu srednjoškolcima. U večernjim satima gost kolonije biće Uroš Petrović, jedan od čitanijih pisaca za decu. On će, prethodno, u prepodnevnim satima, u sali Periodike Javne biblioteke „Bora Stanković“ održati i radionice osnovcima.

U četvrtak, 7. decembra, gosti kolonije biće pesnici za decu Miroslav Kokošar i Tode Nikoletić, dok će moderator razgovora biti Marjan Živković.

Petak, 8. decembar rezervisan je za promociju antologije „Novi duhovni most – Novi Sad – Bari“. Ovo dvojezično pesničko delo biće predstavljeno na vranjskoj koloniji zahvaljujući saradnji sa Udruženjem „Dante Alighieri“ Vranje, Institutom za italijansku kulturu Beograd i Društvom novosadskih pesnika. Književno druženje sa srpskim i italijanskim stvaraocima vodiće Gordana Dimitrijević, direktorka JU „Narodni univerzitet“.

Književna kolonija završava se u ponedeljak, 11. decembra, gostovanjem prof. dr Slavice Garonje, književnice iz Beograda, a razgovor sa njom vodiće Olivera Đorđević.

Književnu koloniju od 2014. godine organizuje JU „Narodni univerzitet“ u Vranju, pod pokroviteljstvom Grada Vranja.

Ove godine Književnu koloniju su podržali i Institut za italijansku kulturu Beograd, Udruženje „Dante Alighieri“ Vranje i Društvo novosadskih književnika (DNK), pa je samim tim dobila i internacionalni karakter.

Sve književne večeri održavaju se u svečanoj sali Gimnazije „Bora Stanković“, sa početkom u 19 časova. (kraj) DC/SA

12644-5oqsdYTwvLMD-1200.jpg
12644-FurwpCTFBIbc-1200.jpg
Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare