Intenzivnija saradnja dva grada

VRANJE
Vranje i Subotica u budućnosti će razmenjivati iskustva na privlačenju investicija i razvoju turizma, dogovoreno je na sastanku gradonačelnika najsevernijeg i najjužnijeg grada u Srbiji, Bogdana Labana i dr Slobodana Milenkovića u Subotici.

Gradonačelnik Vranja sa saradnicima obišao je Industrijsku zonu Mali Bajmok, u kojoj je locirana i Slobodna zona i gde je u multinacionalnim kompanijama zaposleno više od 5.000 ljudi.

Vranje Subotica1

Predstavnike Vranja posebno su interesovala iskustva po pitanju odnosa prema investitiorima – od promocije potencijala, zatim prvih interesovanja, preko gradnje, do samog započinjanja proizvodnje  kako bi mogli ih primene u Vranju.

,, Očigledno je da je Subotica dosta odmakla u tom pogledu i nadam se da ćemo se mi u budućem periodu približiti Subotici u razvoju i privlačenju investitora”, rekao je dr Milenković.

Prema njegovim rečima, u Vranju je zvanično nezaposleno oko 9.500 ljudi, zbog čega je privlačenje investitora prioritet nove vlasti u ovom gradu.

Inicijativa za saradnju potekla je lično od premijera Srbije Aleksandra Vučića, čiji je savetnik za privlačenje investija, nemački ekspert, Jerg Heskens ocenio da ova dva grada mogu mnogo da nauče jedan od drugog.

,,Vranje od Subotice može dosta toga da nauči po pitanju privlačenja stranih investicija. Probleme koje je do pre šest ili sedam godina imala Subotica sada ima Vranje i na njenom primeru može da vidi na koji način se dugoročno rešava problem nezaposlenost”, rekao je Heskens.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare