Imunizacija stanovništva na selu počinje 27. januara

VRANJE

Član Gradskog veća za zdravstvo u Vranju Aleksandar Stajić izjavio je da će imunizacija stanovništva u seoskim mesnim zajednicama početi u sredu, 27. januara.

Dinamika vakcinacije stanovništva po selima dogovorena na sastanku gradonačelnika Slobodana Milenkovića i predstavnika relevantnih zdravstvenih ustanova.

Planirano je da u sredu budu vakcinisani žitelji Krive Feje i Vrtogoša, u četvrtak Vlasa i poljaničkog kraja, a u petak meštani Barelića.

U svakoj seoskoj ambulanti prilikom vakcinacije dežuraće lekar i medicinska sestra i nastojaće se da bude vakcinisan što veći broj pretežno starijih ljudi.

U skladu sa Odlukom Vlade Republike Srbije, od danas na svim punktovima moći će da se vakcinišu isključivo građani koji su dobili poziv od elektronske uprave.

Volonteri će na punktovima evidentirati građane koji nisu prijavljeni preko portala eUprava i oni će nakon prijave biti vakcinisani ili će im biti određen termin vakcinacije.

U naselju „Viktor Bubanj“ biće otvoren još jedan punkt, koji je planiran za vakcinaciju prosvetnih radnika, pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova i zaposlenih u republičkim i gradskim ustanovama.

Vakcinacija u Vranju počela je 8. januara i prema poslednjim podacima, do danas je na teritoriji Grada vakcinisano blizu 3.600 građana

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare