Čitaoci javljaju:Preti izlivanje Presečanskog jezera i Šanovačkog kanala

LESKOVAC

Čitaoci Regionalne informativne agencije JUGpress javljaju da postoji vrlo ozbiljna opasnost od izlivanja Presečanskog jezera i Šainovačkog kanala.

Kažu da su obilazili i jezero i ovaj kanal i da su videli da vod ajuri na sve strane.

Prema njihovim procenama jedan od kanala kojim otiče ta voda kroz Veliko Trnjane bi mogao da se izlije u narednih sat vremena .

Javljaju i da voda iz Šainovačkog kanala prolazi ispod betonske brane za koju tvrde da nije dobro napravljena.

Zbog svega ovoga ugrožen je deo Velikog Trnjana od Presečine do početka sela iz pravca Leskovca, naročito kuće koje se nalaze blizu puta Leskovac-Vučje, kuće u donjem delu sela kao i polja uz taj put.

Takodje , čitaoci nam javljaju da su ugroženi i delovi Šainovca i Presečine .

Prati
Obavesti me o
guest

2 Komentara
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
mile
mile
3 godine pre

A zašto je na ovoj brani napravljen ovaj otvor? Čemu je namenjen? Ne vidim svrhu. Da li da pušta vodu u kanal da bi sprečio da voda ide u reku? Ako taj kanal plavi sela kroz koja prolazi, zašto je onda ostavljen otvor na brani da ga dopunjuje?
Ali, na kraju to i nije bitno, pošto voda zaobilazi ovu “pametnu” branu. Zar nije bilo jednostavnije da se napravi zemljani bedem? I koštao bi mnogo manje. Ovako služi kao spomenik gluposti gradske uprave. Ili je možda bila paravan za nešto drugo.
Ja, laik za ove stvari, predlažem da doteraju bager i da zemljom prekriju ovu branu. Onda ne bi trebalo da pušta vodu, a i pokriće pomenuti spomenik, gradsku bruku. Tako li se radi sa parama poreskih obveznika?
Molio bih za informaciju koliko para je dato iz budžeta za ovu sramotu?

Peci
Peci
3 godine pre

Takoj gi i treba. Veruju na vlast i glasaju za nji. A eve kako gi vraćav. Kolko ja pamtim, toj Trnjane je poplavljeno čim padnu malo veće kiše. A ljudi ćutiv i trpiv. Trebalo bi da naučiv nešto od Kukulovčani. Ako ne, neka gi plavi i neka ćutiv. Kuj gi je kriv.
A za branu, trebalo bi neki da odgovarav. Kolko je plaćena onaj gromada od beton? Kuj gu je osmislija?