Ima nade za golubarstvo

LESKOVAC

Opštinski savez Leskovac SGS saveza golubara postao je bogatiji za još jedno udruženje koje je pristupilo ovom savezu. Udruženje „SGS-39 Mladost“ Ždeglovo, koje broji 17 članova starosti od 20 do 25 godina, postalo je članica ovog saveza.

„Pristupili smo Opštinskom savezu Leskovac SGS saveza jer smatramo da je to idealna sredina za dalji razvoj“ kaže predsednik udruženja iz Ždeglova Nemanja Stanković i naglašava da savez krasi poštenje u takmičenjima na svim nivoima.

„Golubarstvo jednostavno odumire. Deca se sve više okreću igricama na telefonu, tabletu ili kompjuteru, dok golub retko postaje ljubimac. Veza između čoveka i goluba nastalna je od davnina, još od rađanja civilizacije, pa kroz njen celokupan razvoj, jer se čovek pokazao kao neko ko je opčinjen golubom, njegovim visokim i gracioznim letom. Sposobnost goluba da jedri u plavetnilu nebeskih sfera, tamo gde po mnogim verovanjima borave bogovi, dovela je do toga da mu čovek dodeli ulogu posrednika između nebeskog i zemaljskog sveta. Čovek je ponudio golubu dom, negu i neizmernu ljubav, a golub čoveku – lepotu svog leta i radost povratka domu.“

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
Peca
Peca
4 godine pre

Da, veza goluba i čoveka je velika. Pogotovo je i ukusna …