Ima li Leskovac javni WC?

LESKOVAC

Tema kojom se bavi najnoviji broj Nove Naše reči je da li Leskovac ima javne toalete. Prema našim saznanjima, postoje dva javna toaleta, jedan u zanatskom centru „Dezert“, a drugi u okviru restorana „Safari“. Da li je ovaj drugi toalet u centralnom gradskom parku, koji je inače lokalna vlast dodelila vlasniku ovog restorana na upravljanje, dostupan svim građanima, a ne samo gositma restorana, ili je uglavnom po ključem za građanstvo, pitanje je kojim se bavi Nova Naša reč.

Za najnovjiji broj Nove Naše reči govori šefica odborničke grupe Nova Srbija u Skupštini grada Ljiljana Božuta. Nismo u vlasti zarad vlasti, kaže ona, objašnjavajući kako je ova stranka promenila više koalicija i kako se dešavalo da uvek bude deo vlasti. Božuta odgovara na brojna druga pitanja vezana za stranački život u gradu, govori o privrednim i ostalim problemima sa kojima se susreću Leskovčani, i o tome kako ih rešiti.

Nova Nasa rec pise o tome kako leskovački „Komunalac“ u vrelim julskim danima obavlja delatnosti koje su mu nedavno poverene, uz konstataciju direktora da je finansijsko stanje stabilizovano i da se preduzeće nalazi na putu oporavka. Kompanija Por Vener i Veber u proteklih nedkoliko  nedelja nabavila je još 3.500 kanti za smeće i 192 kontejnera, rečeno je u ovom preduzeću, a prenosi Nova Naša reč.

Narodna bilbioteka u Leskovcu ove godine biće bogatija za oko 200 naslova. U toku leta najtraženija je beletristika, dok za stručnom literaturnom tokom cele godine postoji interesovanje. O svemu ovome, kao i o tome kome će pripasti fonoteka Radio Leskovca, piše najnoviji broj Nove Naše reči.

Zahvaljujući ulaganju lokalne samouprave, Vučjanci, ali i Leskovčani, dobili su novo uređeno kupalište, piše Nova Naša reč, ali i konstatuje da na ovako lepo uređenoj i atraktivnoj lokaciji nema javne česme i vode za piće.

Nova Naša reč donosi priču o Srđanu Pešiću, profesionalnom pčelaru, kao i razgovor sa Vladimirom Grujićem, predsednikom Udruženja spasilaca na vodi, koji priča o lepotama i izazovima ovog posla.

U feljtonu „Leskovčani beogradske dijaspore“ autor Žarko Spasić u ovom broju predstavlja doktora prirodno-matematičkih nauka akademika Zvonka Marića.

U sportskoj rubrici, između ostalog, Nova Naša reč piše o dvojici košarkaških trenera, Zoranu Joviću Blekiju i Nikoli Pavloviću, koji rade u američkoj školi košarke „Show“ sa sedištem u Pekingu.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
ja
ja
7 godine pre

PWW -NAPALATA U PIJACI -Gospodje koje su tamo zaposlene ne rade! Vise puta sam pokusao da platim racun za djubre ali su me gospodje koje tamo rade uvek vracale sa izgovorom da vise ne rade i da im je kompjuter iskljucen, Na moje pitanje do koliko rade odgovaraju u zavisnosti koliko je sati u tom trenutku pa je bilo odgovora do 15.00 ili 15.30. Ako sam tamo bio u 15.20 one kazu da im je radno vreme 15.30 a ako sam bio oko 15-10 onda je izgovor da je radno vreme 15.00. Uvek me salju da odem u usluzni centar jer oni rade duze. Kako neko moze drzati radno mesto i samo sedeti uz kompjuter i pricati sa koleginicom ili se setaju ! Kakav je ovo bezobrazluk ne vrsiti naplatu i vracati ljude pod izgovorom da im je radno vreme isteklo , a trebale bi da rade do 16.00. Ocigledno da ih neko dobro stiti pa se ne plase otakaza, jer na ovaj prigovor na salteru za racune za groblje, a isto tako u usluznom centru samo je kratak komentar da neko mora da radi dok drugi su zasticeni i mogu kako hoce. Sramota!