I Vučić potvrdio da Geoks odlazi, obećao da do 15. septembra stiže rešenje u Vranje

SKOPLJE-VRANJE


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da planira do 15. septembra da ode u Vranje i da do tada dolazi i rešenje za Vranjance posle odlaska Geoksa.

Biće još jedna ili dve fabrike tog tipa, a ovo je bilo nateže za nas, rekao je Vučić odgovarajući na novinarsko pitanje o tome da Srbija subvencioniše dolazak investitora koji posle toga odlaze kao što je Geoks.

Kaže i da je jedna nemačka kompanija zainteresovana da zaposli 300 ljudi i da će imati veće plate nego u Geoksu, a da posle toga ostaje da se zbrine još 400 ljudi.

Vučić je rekao da je politika subvencija izvanredna politika i da zahvaljujući njoj svi u Srbiji imaju veće plate, kao i da bez nje ne bi bilo ni uspeha zemlje.

„To je politika koja donosi rast i zaposljava ljude, donosi stabilnost i pravi razliku u odnosu na sve druge i u stopi rasta. Sve smo napravili tom politikom privlačenja investirora” ukazao je Vučić.

On je ocenio da je uvek bolje ulagati novac u fabrike nego nešto drugo, i dodao da je 1200 zaposlenih u Geoksu proteklih godina ipak imalo plate, mada su one bile nedovoljne i manje nego u Jumku .

„Rešićemo problem ljudima u Vranju i dolazimo uskoro sa rešenjima”, najavio je Vučić.

Ponovio je da bi i on uradio isto što i bivši predsednik Boris Tadić koji je napravio dogovor sa Geoksom.

„Da sam bio na njegovom mestu isto bih uradio. Rekao bih renomirani invesatitor, tako zvuči”, dodao je Vučić.

On je međutim istakao da kada dolaze moćni i snazni investitori, nemački, japanski, kineski nikada pismo imali problem.

Kaže da je ponosan jer bi 90 posto nemačkih kompanija ponovo ulagalo u Srbiju, a da su „Ziđin” i „Hbis” najveće izvozne kompanije.

Kaže da će uskoro biti i „Linglong” koji je drugi po investiranju u Srbiji, a da su od ukupnih stranih investicija u Srbiju 19 posto investicije iz Kine.

izvor: Politika

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare