I Vranje ukrašeno uoči novogodišnjih praznika

VRANJE

Povodom novogodišnjih praznika i ove godine ukrašena je glavna ulica u Vranju, od autobuske stanice do zgrade Gradske uprave.

Svetlećim instalacijama posebno je okićeno šetalište.

Za ovaj posao zaduženo je JP “Urbanizam i izgradnja grada Vranja”, čiji direktor Branimir Stojančić za Jugpress kaže da ove godine nisu nabavljali nove, već su iskorišćeni postojeći ukrasi i rasveta.

“Akcenat je stavljen na ukrašavanje centralnih gradskih ulica. Nije imalo potrebe da ukrašavamo i druge delove grada, s obzirom da su zbog već poznate epidemiološke situacije izostale aktivnosti i programi Turističke rganizacije”, ističe Stojančić.

Ukrasi nabavljeni prošle godine su bili uskladišteni i sve je u ispravnom stanju. Jedini troškovi vezani su za njihovo montiranje.

“Imamo samo troškove angažovanja korpe i radnika na montiranju novogodišnje rasvete. Troškovi su isti kao i prošle godine i iznose oko 300.000 dinara. Cena se dobija obračunavanjem, broja radnika, radnih sati i troškova rada korpe”, kaže direktor.

On dodaje da je prošle godine novogodišnja rasveta nabavljena od subotičke firme “Elektro dekor”. Oprema je uvezena iz Austrije i u skladu je sa svim sertifikatima o bezbednosti koji važe ne samo u našoj zemlji već i u zemljama EU.

Za novogodišnju rasvetu je prošle godine izdvojeno oko 800.000 dinara.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare