I Vranje dobija novac za inovativna rešenja u politici zapošljavanja

BEOGRAD-VRANJE

Vranje je jedna od osam lokalnih samouprava u Srbiji koje će dobiće ukupno gotovo 400.000 evra za sprovođenje inovativnih rešenja u oblasti lokalne politike zapošljavanja, saopštilo je danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Sredstva za projekte gradovima i opštinama Кragujevac, Кnjaževac, Pirot, Novi Pazar, Vranje, Bač, Vrnjačka Banja i Ćićevac, odobrio je u sredu ministar Nikola Selaković.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva, sredstva su odobrena nakon što su se opštine prijavile na Javni poziv za jedinice lokalnih samouprava za dodelu bespovratnih sredstava za pilot sprovođenje inovativnih rešenja u oblasti lokalne politike zapošljavanja, koji je je bio otvoren u periodu od 3. do 24. oktobra 2022. godine.

Javni poziv realizovan je u okviru projekta „Podrška Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u pilotiranju inovativnih rešenja za zapošljavanjeˮ, uz tehničku i finansijsku podršku Globalnog Programa nemačke Organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) „Migracije za razvoj“ (PME), prenosi FoNet.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare