I u Vranju odbornici većine izglasali odluku o davanju posla sa javnim osvetljenjem ,Keep light-u”

VRANJE

Odbornici Skupštine grada, na sednici koja je održana, u sredu, usvojili su Nacrt konačnog javnog ugovora o javno privatnom partnerstvu za zamenu, racionalizaciju i održavanje dela sistema javnog osvetljenja primenom mera uštede energije na teritoriji grada Vranja. 

O tome je govorio gradonačelnik Slobodan Milenković koji je istakao da je nakon sprovođenja propisane procedure na period od 13 godina Ugovor o javno privatnom partnerstvu potpisan sa preduzećem ,,Keep light” doo Beograd. 

„U skladu sa odredbama pomenutog ugovora ukupan broj postojećih svetiljki predviđenih za zamenu je 6.178 u naseljenim mestima na području grada Vranja. Brojni su benefiti i pozitivni efekti ovog projekta. Jedan od najvažnijih je ušteda u troškovima električne energije, odnosno iz budžeta lokalne samouprave izdvajaće se manje sredstava namenjenih za finansiranje potrošnje javne rasvete. Realizacija ovog projekta omogućiće sigurnost u snabdevanju svetlosnom energijom i u isporuci svetlosne opreme, ali i manje zagađenje vazduha, odnosno smanjenje emisije ugljen dioksida, što je veoma važno sa aspekta zaštite životne sredine“, rekao je gradonačelnik 

On je dodao da izvršilac javne usluge prihvata investiciona ulaganja, održavanje sistema javne rasvete i garantuje kvalitet snabdevaja svetlosnom energijom.  

Na sednici loklanog parlamenta usvojena je i Odluka o načinu obavljanja komunalnih delatnosti-održavanje čistoće na površinama javne namene, upravljanje komunalnim otpadom i održavanje javnih zelenih površina. 

Prihvaćena je i Odluka o promeni Poslovnika Skupštine grada Vranja. 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare