I u Nišu popravljaju novu fontanu, naprsle i nove ploče

NIŠ

Radovi na rekonstrukciji fontane u samom centru grada, na Trgu Kralja Milana kod Tvršavskog mosta čije su mlaznice oštećene, uveliko traju i ovih dana se očekuje da fontana proradi sa svim mlaznicima i sa svetlosnim efektima, najavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je tom prilikom dodala da je zavšena i zvanična  javna nabavka za rekonstrukciju ove i svih ostalih fontana u gradu kao i za njihovo održavanje. Suma opredeljena za te namene iznosi 6,5 miliona dinara bez PDV-a.

                                   „Najnovija informacija koja je mene negde i razočarala je da je u ovom trenutku 16 mlaznica na fontani kod Tvrđavskog mosta fizički uništeno. To znači da su one polomljene, verovatno, od nekog pritiska, dali ljudi ili automobila u to neću da ulazim  i neka to kaže struka. Fizički su pored 16 mlaznica oštećene i tri ploče koje su naprsle. Ovih dana majstori to popravljaju i očekujem da za koji dan fonta proradi sa svim mlazevima i da svetli“, kazala je Sotirovski.

                                   Pored rekonstrukcije nove fontane kod Tvrđavskog mosta u planu je rekonstrukcija i održavanje i ostalih fontana u gradu.

                                „ Planirali smo da rekonstruišemo i da održavamo tri fontane u centru grada, ispred Gradske kuće, ispred Hotela „Ambasador“ i  posle mnogo godina fontanu ispred TC „Kalča“ za koju je neohodno obezbediti struju kako bi mogla da funkcioniše. Tu spadaju i fontane u Niškoj Banji, fontana u Parku „Svetog Save“ i jedna nova fontana u Parku „Čair“. Ovu fontanu posle mnogo godina je potrebno da obnovimo i nastavimo da je održavamo“, kazala je Sotirovski.   

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare