I u Nišu loše čišćenje snega, kažu krive nove padavine i kvarovi

NIŠ

Jutros u 10 sati ponovo je počeo da pada sneg u niškom kraju, što je zakomplikovalo rasčišćavanje snega prema selima Rautovo, Lazarevo selo i Radikina bara, koja su jutros bila odsečena, jer su radovi na ovim pravcima bili zaustavljeni zbog kvara mašina za rašćišćavanje snega

„Trenutno stanje je takvo da je završen posao i rasčišćen je put do Lazarevog sela. Jedan buldožer  nalazi sada prema Radikinoj Bari a drugi se nalazi prema Rautovu . Nadamo se da ćemo imati sreće i da ne bude novih kvarova,što je moguće. Sada oba buldožera rade i nadamo se da će za dva tri sata oba putna pravca biti rasčišćena“, rekao je šef Zimske službe Sveta Manić.

 Lokalne puteve rasčišćava ABM “Putogradnja” sa četiri kamiona .

“Njihove ekipe su na terenu prema Kravlju. Supovcu, Donjem Vlasu, prema Kamenici i Kameničkom Visu. Juče su radili u pravcu Berbetova. Večeras ćemo ići prema Leskoviku, da ne dođe do situaciji da bude većeg snega na kolovozu , da to bude kompletno očišćeno. Da imamo situaciju kakvu smo imali pre nego što je počeo da pada sneg jutros. Praktićno, situacija je trenutno takva da možemo da kažemo da su svi lokalni putevi očišćeni i prohodni za saobraćaj”, kaže Svetislav Manić.

JKP Medijana  radi punim kapacitetom na raščišćavanju snega.

“Pošto ima dosta utabanog snega van grada, ekipe Mediane su sada na tim potezima i rade na čišćenju tih ulica . Dogovor je da će i uveče nastaviti da rade u brdskim predelima, ali i u ulicama u nižim predelima koje se u u petom stepenu. Tako stvaraju mogućnost za odvoz smeća što je sada u drugom planu u odnosu na čišćenje snega”, kaže Manić.

Prema rečima Svetislava Manića, komandanta Štaba zimske službe, na pojejdinim lokalnim pitevima ima utabanog snega, ali su ono prohodni za saobraćaj. Ekipe nastavljaju da rade na raščišćavanju snega.

Na ulicama Niša  nema poledice, jer je temperatura iznad nule, pa se  saobraćaj odvija uobičajeno – sporo, ali bezbedno.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare