I posle odlaska u penziju pripadnici policije mogu da nastave sa radom

NIŠ

Jubilej dug skoro pola veka, 44 godine od zvaničnog osnivanja penzionerskog društva pripadnika policije, policijske uprave grada Niša, svečano je obeležen uz prisustvo velikog broja zvanica i gostiju iz republike Srbije i regiona.

      “Naše je Udruženje izuzetno aktino.Imamo veliku saradnju sa ostalim udruženjim u Srbiji i regionu što pokazuje i broj gostiju koji su sada ovde sa nama. Došli su iz Republike Srpske, iz Bugarske, Makedonije. Organizuju se i svečane i radne poset. Ono što je bitno i važno za naše okruženje i sam Grad je da policijski skužbenici odlaze mladi u penziju, sa 55 godina, i to su ljudi koji su uglavnom još uvek u punoj sanazi, radno aktivni i još uvek imaju svoje kontakte u gradu i mogućnosti da mogu društveno odgovornim firmama svojim radom i doprinosom mnogo da pomognu”, kaže Bratislav Timotijević, član Udruženja.

      Prema rečima predsednice ovog udruženja, glavni cilj i aktivnosti su da se kroz edukacije prenese ogromno iskustvo na mlade policijske službenike, kao i da se kroz zvanične gradske i državne institucije penzionisani pripadnici policije aktiviraju, daju svoj dopirnos i pomoć, u radu.

      “Penzioneri u mnogome mogu da pomognu mladim policijskim službenicima svojim iskustvom. Naša protivpožarna zaštita je izuzetno aktivna i naši penzioneri su tu jako aktivni. Drže predavanja i obuke, a ona su interesantna kako za decu tako i roditelje koji često dolaze na predavanja”, ističe Živana Spasić, predsednica Udruženja penzionera PU Niš.

    Sama uloga prnzionisanih pripadnika Policije, veoma je značajna, u vidu pomoći instituacijama, društveno odgovornim kompanijama, kao i mlađim kolegama. Kroz edukaciju i radne savete aktivni su pretežno svi članovi udruženja, dok trenutno na radno angažovanje čeka 25 pripadnika ovog udruženja, navodi Živana Spasić.

   Udruženje je formirano 6.novembra 1978.godine.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare