I ovog vikenda preventivni pregledi bez uputa u niškom Domu zdravlja

NIŠ

Dom zdravlja Niš i ovog vikenda organizuje akciju „Otvorena vrata“ koja obuhvata preventivne preglede i skrining programe. Akcija će biti organizovana u subotu 23. i nedelju 24. oktobra u periodu od 7 do 14 časova.

U periodu od 7 do 14 sati Služba za zdravstvenu zaštitu žena poziva sve žene starosne dobi od 25-64 godine da urade skrining na rano otkrivanje karcinoma grlića materice – PAPA test. Uzimanje brisa radiće se na I spratu, u prostoru Službe za zdravstvenu zaštitu žena u centralnom objektu Doma zdravlja Niš.

 

U periodu od 7  do14  sati Služba za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva poziva građane oba pola, na rano otkrivanje karcinoma debelog creva, građane oba pola (koji nemaju registrovanu šećernu bolest) da urade skrining na rano otkrivanje šećerne bolesti i građane oba pola(koji nemaju registrovana kardiovaskularna oboljenja), muškarce starosti 35-69 godina i žene starosti 45-69 godina ili mlađe od 45 godina u postmenopauzi da urade skrining na rano otkrivanje kardiovaskularnih bolesti.

Služba polivalentne patronaže vršiće obuku žena za samopregled dojki.

             Uzimanje uzorka krvi za kontrolu krvne slike, glikemije i lipidnog statusa obavljaće se na I spratu, prostor Službe za laboratorijsku dijagnostiku u centralnom objektu Doma zdravlja Niš.Služba za radiološku dijagnostiku poziva žene svih starosnih dobi da se odazovu skriningu na karcinom dojke i obave ultrazvučni pregled ili mamografiju, saopšteno je iz Doma zdravlja.

             Uzimanje uzorka krvi za kontrolu krvne slike, glikemije i lipidnog statusa obavljaće se na I spratu, prostor Službe za laboratorijsku dijagnostiku u centralnom objektu Doma zdravlja Niš.

            Služba za rendgen dijagnostiku poziva građane da odrade eho štitne žlezde.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare