” I ja se pitam” saopštenjem povodom prekršajnih prijava

LESKOVAC

Udruženje “I Ja se Pitam” poziva organe vlasti I MUP da prekinu sa besmislenom akcijom upućivanja prekršajnih prijava građanima koji su iskazali svoj protest protiv odluka Skupštine Republike Srbije, a u vezi Zakona o referendumu i eksproprijaciji, kao I namerama vlasti da prave ustupke kompanijama poput Rio Tinto, čije su namere štetne kako za građane Srbije, tako I za državu.

Vlast je sama dovela do protesta i da nije bilo brzopletog donošenja zakona, a nakon toga i reakcije građana, zakoni koji su na štetu građana bi prošli sve procedure za usvajanje.

Vlast umesto da zahvali građanima koji su ukazali na propuste i pogrešne odluke, podnosi prekršajne prijave protiv njih.

            Organi vlasti su povlačenjem spornih zakona iz procedura priznali da su pogrešili i da su Građani bili u pravu, te je stoga potpuno neprimereno da se ti isti Građani sudski progone.

Očekujemo da preovlada glas razuma kod organa vlasti, a tu mislimo na zakonodavnu, izvršnu i sudsku i da se povuku sve prijave protiv građana koji su učestvovali u protestu  iskazajući građansku neposlušnost, kao jedinu preostalu mogućnost da zaštite ljudska prava i pravo na pravične zakone i državu, koja treba da radi kako u interesu same države, tako i u interesu građana koji ih plaćaju da to rade. Rio Tinto i slične kompanije ne smeju da budu iznad interesa države i građana.

Podsećamo još jednom da su Građani ti, koji te iste organe vlasti finansiraju porezima, akcizama, raznim taksama i to po kalkulaciji iznosi između 3000 I 4000 evra godišnje po zaposlenom, i da stoga imaju pravo da zahtevaju od vlasti  da ne povlači pogrešne poteze koji narušavaju stabilnost sistema u državi. A, ako vlast ne posluša te iste građane, smatramo da je njihovo legitimno pravo da budu neposlušni i protestuju”, navodi se u saopštenju ovog udruženja.

Prati
Obavesti me o
guest

1 Komentar
Najnoviji
Najstariji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare
zamena teza
zamena teza
2 godine pre

Ovo je vrlo vazna tema i zasluzuje dublju diskusiju. Danima nam promice cinjenica da se vlast samoproziva, samokaznjava, samodisciplinuje, ponizno sebe nazivajuci slugom natoda, podblačeći da su gradjani njihov poslodavac. Ovim spinovankem oni beze of odgovornosti za dosadasnke postupke. Kako je u EPS-u doslo do smena? Zbog losih zakona treba promeniti resorne ministre. Sram bilo vlast koja naprasno zeli da se povinuje samo ne zeli da ode. Jos drsko prozivaju opoziciju zasto ona iza price o RIO TINTU krije da zeli smenu vlasti?! Pa gospodo, bilo je mnogo RIO TINTA u protekloj deceniji.I za svaki ste vi odgovorni. I treba da podnesete ostavke. Danas cujemo da kupljenim otuzjem u vrednosti od nekoliko milijardi niko ne ume da rukuje. To je jos jedan problem nesposobne vlasti.