I GRADONAČELNIK NIŠA U KAMPANJI U MEDVEDJI A BILI I GAŠIĆ I ACA LUKAS

MEDVEDJA
U Medvedji se u nedelju održavaju vanredni lokalni izbori  a u predizbornoj kampnaji u ovoj opštini danas je bio I gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

 

U saopštenju koje je novinarima prosledio Gradski odbor SNS iz  Leskovca se navodi da je Perišić “ponudio pomoć i podršku rukovodstvu Doma zdravlja, kao i rukovodstvu opštine Medveđa”.

 

Domu zdravlja u Medvedji danas je uručeno I novo sanitetsko vozilo kao  donacija preduzeća iz „Grupe Zastava vozila“ Kragujevac.

Leskovački odbor SNS navodi da je “reč  o moderno opremljenom vozilu  novije generacije” koje je ispred donatora uručio Dragan Srejović, generalni direktor „Grupe Zastava vozila“.

Medvedja Arsic donacija

Ovom prilikom potpisan je Protokol o saradnji između Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika preduzeća iz „Grupe Zastava vozila“  i Doma zdravlja u Medveđi, na osnovu kojeg će Zavod iz Kragujevca pružiti  pomoć ovoj zdravstvenoj ustanovi u oblasti poboljšanja zdravstvene zaštite, navodi se u saopštenju.

U predizbornoj kampanji za listu „ Aleksandar Vučić- Srpska napredna stranka,
Socijalistička partija Srbije, Partija ujedinjenih penzionera Srbije” u Medvedji je juče bio I ministr odbrane Bratislav Gašić koga je , izmejdu ostalih, ispred  Doma culture u centru opštine dočekao

Zoran Milojević Zelja, nekadašnji savetnik u Kancelariji za KiM,  blizak ministru Aleksandru Vulinu, inače valsnik benzinske pumpe u Leposaviću I visoki pokrajinki funkcioner SNS.

 

Zelja se dovodi u vezu sa prebijanjem I incidentima na biračkim mestima u nekoliko opština u Srbiji a več nekoliko nedelja je  , sa ekipom, non-stop u Medvedji .

SNS je juče orgnaizovao I koncert Ace Lukasa u Medvedji , odmah posle nastupa ministra  Gašića.

U proteklim nedeljama ovu opoštinu su posetili ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković I više državnih sekretara.

Za sutra je najavljen veliki preizborni miting na kome će govoriti premijer Srbije Aleksandar Vučić.

SNS je u kampanju doveo I braću Kulić, nekadašnje istaknute državne funkcionere

u vreme Slobodana Miloševića, koji su, inače , rodom iz opštine Medvedja a za koje meštani tvrde da nikad ništa nisu učinili za rodno mesto.

 

Kao najozbiljniji protiv kandidat ovoj  “državnoj listi” je Grupa gradjana “Za Gornju Jablanicu” na čijem je čelu nekada bio pokojni predsednik opštine Medvedja Slobodan Drašković.

Ova lista ima  mnogo skromniju kampanju a stanovnici Medvedje  kažu za JUGpress  da  ovoliki broj visokih državnih funkcionera, na čelu sa premijerom , folk pevače   nepoznate nabildovane momke obrijanih glava o aktiviste iz drugih gradova,  koji danima obilaze kuće I po udaljenim planisnkim selima, pitaju stanovnike da li su za  SNS I traže jedinstvene matične brojeve od njih,   doživljavaju kao borbu Vlade Srbije protiv “senke” pokojnog Draškovića koji je  četrnaest godina ubedljivo pobedjivao na  izborima u Medvedji.

 

Zanimljivo je I da sva obaveštenja medijma I saopštenja o predizbornim aktivnostima u Medvedji šalje Gradski odbor SNS iz Leskovca a ne Opštinski odbor te stranke u Medvedji..

U Medvedji se 13. septembra održavaju vanredni lokalni izbori.

Optinsak izborna komisija je potvrdila pet listi, tri srpske I dve albanske.

Za odbornička mesta u Skupštini opštine Medvedja nadmetaće
se  izborna lista Aleksandar Vučić- Srpska napredna stranka,
Socijalistička partija Srbije, Partija ujedinjenih penzionera Srbije,
izborna lista  Demokratska partija- dr. Nagip Arifi,  Grupa građana „Za Gornju Jablanicu” Medveđa,.
Koalicija Partija demokratskog delovanja –Demokratska unija
Albanaca (PDD-DUA) i  Demokratska stranka. (kraj) lj.s.

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare