I Dverima drago što su ukazivali na Juru

LESKOVAC

“Nama ni malo nije drago sto smo prethodnim saopštenjem za javnost i ukazivanjem na svu opasnost povratka tolikog broja radnika bili apsolutno u pravu, a sve je dobilo potvrdu sa otkrivanjem prve zaražene osobe u Jura korporaciji i objavljivanjem vesti o tome samo par sati nakon našeg saopštenja.

Samo po sebi se nameće jedno pitanje, šta bi se desilo da se nije „digla prašina“ oko svega i šta bi se desilo da prvi zaraženi nije otkriven u „minut do dvanest“. Da li bi i tada došlo do ove preporuke i da li bi i tada iko išta preduzeo? Moramo biti svesni da gradjane zbunjuje, a radnike dodatno plaši činjenica da na jednoj strani imamo zabrane kretanja, zabranu okupljanja više od dve osobe, a na drugoj pozivanje hiljade radnika da se u istom danu vrate na posao.
GrO Dveri Leskovac zato podržava odluku Zavoda za javno zdravlje Leskovac i preporuku korporaciji Jura o prekidu proizvodnje ili njenom svodjenju na minimum. Medjutim kako se radi samo o preporuci, a preporuka ne „zvuči“ obavezujuće dodatno apelujemo i na ozbiljnost Kriznog štaba grada Leskovca da celu ovu priču isprati na pravi način..

Na kraju apelujemo na gradjane Leskovaca da u ovim danima pre svega sami sebe zaštite, svojom odgovornošću i svojim strpljenjem, jer je i ova situacija sa Jurom pokazala da sve preuzete mere zaštite deluju moćno i ozbiljno preko tv ekrana i onda kada se prezentuju, dok u praksi sve to izgleda malo drugačije”, navodi se u saopštenju leskovačkog odbora Dveri.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare