I crteži niških mališana na trgu u Bolonji u misiji humanosti

NIŠ

Tokom oktobra  na glavnom trgu u Bolonji organizovana je prodajna izložba hiljade crteža iz celog sveta. Na ovaj način biće obezbeđena sredstva za proširenje smeštajnih kapaciteta Roditeljske kuću u Bolonji. Roditeljska kuća pruža besplatan smeštaj porodicama dece obolele od raka sa Balkana i Italije- dakle i mališanima iz Srbije . Među crtežima koji su izloženi na trgu u Bolonji i čekaju nove vlasnike u ovoj humanitarnoj misiji nalaze se i crteži mališana iz niških vrtića PU ‘’Pčelica’’ koja se pridružila ovoj akciji.

AGEOP iz Bolonje organizuje ovu veliku humanitarnu misiju, a NURDOR koji već 12 godina sarađuje sa ovom organizacijom pomaže realizaciju projekta Crtežima do roditeljske kuće.

                       Mališani Predškolske ustanova ‚‚Pčelica“ priključili su se kampanji ‚‚Najveći crtež na svetu“. Kampanju je u Srbiji organizovalo Udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR sa ciljem da se prikupe sredstva namenjena izgradnji roditeljske kuće u Bolonji jer je Udruženje iz ovog grada AGEOP pomoglo, kada je to bilo najpotrebnije, i NURDOR-u.

                     ‚‚Decu od malih nogu učimo humanosti tako da smo se  priključili toj akciji, a deca iz svih naših 26 vrtića su to sa oduševljenjem prihvatila. Aktuelna boja je bila žuta tako da su svi  crteži divni i sunčano žuti. Napravili smo izbor i poslali smo crteže NURDOR-u“ – kaže  Svetlana Mitić, direktorka JPU ‚‚Pčelica“.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare