Humanitarni koncert “Pomozimo ugroženim leskovčanima”

LESKOVAC

Humanitarni koncert u organizaciji Kola srpskih sestara, humanitarne organizacije koje je nedavno obnovila rad u Leskovcu, održan je leskovačkom Narodnom pozorištu.

Na koncertu su učestvovali Crkveni hor „Branko“ sa dirigentom Miroljubom Cvetkovićem, učenici muzičke škole „Stanislav Benički“ u klasi profesorke Marijane Prokić, Crkveno-pevačka družina „Sretenje“ iz Jelašnice na čelu sa sveštenikom Igorem Stojkovićem, pod dirigentskom palicom Katarine Bogdanović i dečiji crkveni hor „Branko“ sa dirigentom Sinišom Stamenkovićem.

Jelena Cvetković, sekretar Kola srpskih sestara iz Leskovca i koordinator koncerta, kaže da je koncert namenjen ugroženim Leskovčanima.

„Postoji mnogo porodica koje su na rubu egzistencije. Mi za sada na spisku imamo njih osam, ali nam se stalno javljaju sve više. Zato smo odlučili da organizujemo ovaj koncert da bi sakupili sredstva da kako bi tim porodicama dostavili pomoć u vidu lekova, hrane, garderobe, hemije, šta god budemo mogli. Ja se nadam da će odaziv biti dobar i da ćemo uspeti u ovoj akciji:“

U ime lokalne samouprave podršku akciji pružila je Marija Jovanović, pomoćnica gradonačelnika Leskovca, koja se i sama bavila radom iza koga je stajalo Kolo srpskih sestara.

„Svi treba da mislimo o svojim bližnjima i da radimo dobra dela, a ovakav koncert je svako jedan od primera za to.“

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare