Humanitarni koncert Lene Kovačević u Pozorištu “Bora Stanković”

Humanitarni koncert Lene Kovačević u organizaciji Društva onkoloških pacijenata Vranje, povodom Meseca borbe protiv raka dojke a u čast Borki Stafanović održaće se 30. oktobra u 19 časova, u Pozorištu “Bora Stanković”.

,,Karata nema a meni je posebna čast da vam približim koliko je važan i human povod ove večeri u organizaciji Društva onkoloških pacijenata Vranje i svih onih koji podržavaju poruku i važan cilj koji nosi Borkin zavet“, napisala je Lena Kovačević na svom Instagram profilu.

Borka Stefanović preminula je u 38. godini, nakon borbe sa rakom i za sobom ostavila snažnu poruku da je preventivna važna. Iz ove organizacije podsećaju da jedna od osam žena u toku života oboli od karcinoma dojke.

“Drage majke, ćerke, sestre, supruge, borkinje, saborkinje, oktobar je mesec borbe protiv raka dojke. Hajde da se udružimo, osnažimo, pokažemo i dokažemo da je samo briga za sebe, ljubav prema drugom i da možemo da budemo nežne prema sebi! Hajde da se zaustavimo na kratko i uradimo pregled, odvojimo vreme da bi vreme radilo za nas, da zastanemo da ne bismo bile zaustavljene u koraku i snu, da se izBorimo za život, za ljubav, za radost, za snove,  jer smo se zavetovale da ćemo biti i zdrave, i radosne, i lepe, i nežne, i snažne!

Hajde da ispunimo Borkin zavet! Hajde da budemo saborne u zajedničkoj  misiji zbog sebe i onih koji nas vole! Hajdemo sve zajedno u ime ljubavi, mi majke, ćerke, sestre, supruge, da budemo heroine svojih sudbina! Herojski je otići na pregled, herojski je suočiti se sa sobom! Sledeći Borkin zavet i sve Borke oko nas, možemo! I moramo! To je naš dug sebi! I životu”,  apelovale su iz organizacije Društvo onkoloških pacijenata.

Povodom Meseca borbe protiv raka dojke koji se obeležava u oktobru u Vranju su održane brojne akcije, filmske projekcije, predstave i predavanja o važnosti preventivnih pregleda pod sloganom ,,Borkin zavet”.

(Kraj) DC/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare