Humanitarna akcija parlamenata srednjoškolaca za malog Ognjena

 

 

LESKOVAC

U Medicinskoj školi u Leskovcu, danas je postavljena prva donatorska kutija, jedna od sedam, čime je i zvanično pokrenuta humanitarna akcija „Mladi u akciji“, koja će trajati tokom cele školske godine.

U organizaciji Unije parlamenata leskovačkih srednjoškolaca (UPLS), za prvi mesec, od 23. novembra do 23. decembra, novac će biti prikupljan za malog Ognjena koji boluje od retke bolesti, spinalne mišićne atrofije.

„Odlučili smo da akciju pokrenemo 23. novembra, jer je danas Medjunarodni humanitarni dan. Ova akcija, koja će trajati tokom cele školske godine, biće na nivou grada i u njoj će učestvovati sedam srednjih škola iz Leskovca. Nadamo se da će to biti duže od jedne školske godine. Na svakih 30 dana, novać će se uzimati iz kutije i uplaćivati na tekući račun odredjene osobe“, rekao je potpredsednik UPLS-a, Predrag Tasić, naglašavajući da bi itekako značilo ukoliko bi se i preostale škole, sa teritorije grada Leskovca, priključile ovoj akciji.

Leskovačke srednje škole koje su deo humanitarne akcije „Mladi u akciji“ su: Muzička škola, Tehnička škola, Ekonomska škola i Gimnazija, Trgovinsko – ugostiteljska, Škola za tekstil i dizajn i Medicinska škola i u njima su, kako kažu, već postavljene donatorske kutije za Ognjena.

„Za sam početak akcije, učenik Medicinske škole, koja je član UPLS-a, predložio je da prvog meseca novac bude prikupljan za malog Ognjena, a za svaki mesec, druga srednja škola predložiće osobu  kojoj će biti donirana sredstva“, dodao je Tasić uz komentar da na sam predlog pokretanja ove akcije, UPLS nije dobio negativne odgovore i da su sve, kontaktirane, srednje škole odmah dale odobrenje za njeno pokretanje.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare