Humanitarna akcija niških srednjoškolaca „Osmeh svima u Novoj godini“

NIŠ

Učenički parlament Srednje stručne škole u Nišu, uz veliku podršku kolektiva škole, pokrenuo je veliku novogodišnju humanitarnu akciju „Osmeh svima u Novoj godini“. Ideja je da se u okviru ove akcije organizuje niz manjih akcija, čiji je cilj krajnje plemenit.                                            

„Želeli smo da pokrenemo akciju u okviru koje ćemo uraditi nešto dobro za naš Grad. Osnovna ideja je da svi zajedno prikupimo paketiće za korisnike Centra „Mara“ u Nišu, zatim da,zajedno sa našim prijateljima iz drugih srednjih škola, organizujemo veliku podelu novogodišnjih čestitki našim sugrađanima“,  izjavio je Obren Milić, predsednik Učeničkog parlamenta Srednje stručne škole.

                                  Luka Stojanović, potpredsednik UP, istakao je  važnost jedne ovakve aktivnosti.

                                  „Iza nas su dve godine koje su bile jako teške, izazovne, želeli smo da sada pred kraj ove 2021. godine unesemo malo vedrine kod naših sugrađana i prijatelja“, kazao je Luka.

                             Iako je na početku ovo trebalo da bude akcija učenika Srednje stručne škole, vrlo brzo su se akciji priključili i učenici drugih škola u Nišu.

                                     Snežana Živković, direktroka Srednje stručne škole, ne krije zadovoljstvo zbog ove inicijative.

                            “Drago mi je što i posle ovako teškog perioda koji je, nadam se iza nas, naši učenici nisu izgubili osećaj da nekog učine srećnim i izmame osmeh na licu. Inicijativa je krenula od našeg Učeničkog parlamenta i uz podršku  kolektiva Srednje stručne škole u Nišu proširila se na sve srednje škole u gradu. Učenici su se zaista maksimalno potrudili da akcija bude organizovana uspešno i da se povežu sa drugim školama , kako bi se što veći broj zainteresovanih uključio u akciju. Mogu da istaknem da smo svi u kolektivu ponosni na to što su naši učenici pokazali zrelost i veliko ljudsko srce. Posebno mi je drago što su uspeli da zainteresuju za ovu humanitarnu akciju i svoje vršnjake iz drugih škola u Nišu i što se na tom planu odvija jedna, zaista lepa i uspešna saradnja.  Osim toga, naglasila bih da ovo nije prvo angažovanje ovakve vrste učenika Srednje stručne škole, već da su i ranijih godina uzimali učešće i pomagali  svojim vršnjacima i sugrađanima kad god je to bilo potrebno “, kazala je direktorka Srednje stručne škole.

                             Podsetimo, Srednja stručna škola osnovana je 1. septembra 2018. godine, kao naslednik dveju škola i to Tehničke škole „12.februar“ i Prve tehničke škole „Milutin Milanković“. Školske 2021/2022. godine škola je u prvom upisnom roku upisala 9 odeljenja u prvom razredu ,ukupno 33 odeljenja, 14 odeljenja u oblasti saobraćaja i 19 u oblasti mašinstva i obrade metala .

                                 Akcija „Osmeh svima u Novoj godini“ trajaće do 20.12, a u planu je da ovi mladi ljudi paketiće uruče korisnicima Centra „Mara“ krajem godine, dok se termin za podelu čestitki čuva, kao iznenađenje za sve naše sugrađane. Akciju je podržala i Humanitarna organizacija “Nađi Raula” iz Niša.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare