Horskim pojanjem pomažu građanima Turske

NIŠ

Na poziv Hora ansambla Vanja Lazarova iz Skoplja Hor „Učiteljska lira“ iz Niša učestvovao na humanitarnom koncertu održabom u Skoplju za pomoć građanima Turske koji su pogođeni velikim zemljotresom. Prema rečima Rade Lazarević, rukovodioca Hora „Učiteljska lira“ koncertu se odazavo veliki broj horova kako iz Severne Makedonije tako i zemalja u okruženju, a iz Srbije je, pored niškog, učestvovao i Hor „Neven“ iz Leskovca. Niškim horom je ovog puta dirigovala Milica Puača. Koncertu je prisustvovao i predstavnik Izmira iz Turske.

             „Dragao nam je da smo bili deo jedne ovako velike manifestacije koja je je imala humanitarni karakter.Svojim nastupom smo pomogli da se dođe do sredstava za prijateljski narod koji je stradao u razornom zemljotresu sa nesagledivim  posledicima. Naš hor je i inače poznat po velikom broju humanitarnih koncerta u i van naše zemlje. Naišli smo na izvanredan prijem u Skoplju posebno što se radi o posebnoj vrsti koncerta kojim pomažemo drugima“, kaže Rada Lazarević.

           Ona dodaje da se koncert održan u Domu vojske u Skuplju pred preko 600 ljudi, a Hor „Učiteljska lira“ se u Niš vratio i sa Blagodarnicom koju je dobio od organizatora.

             „Još jednom smo dostojno predstavili Grad Niš, posebno u ovom trenutku i na koncertu koji je bio humanitarnog karaktera“, zaključila je Rada Lazarević.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare