Hirurški blok u Vranju biće predat na upotrebu do kraja godine

VRANJE

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković obišao je sa direktorom Zdravstvenog centra dr Draganom Veličkovićem radove na izgradnji Hirurškog bloka.

Nakon obilaska čelni čovek grada je izjavio da je zadovojan dinamikom izvođenja radova na jednoj od najznačajnijih investicija u gradu.

„Ovo će biti savremeni hirurški blok, koji će biti povezan sa starim paviljonskim delom i to će biti bolnica pod jednim krovom. Objekat je kroz projekat „Jedna bolnica pod jednim krovom“ počeo da se gradi 2005. godine, radovi su stali 2012. Ponovo su krenuli jula prošle godine. Zatražen je produžetak roka od dva meseca za završetak radova“, kaže gradonačelnik Milenković.

On je dodao da se obaveze lokalne samouprave na parternom uređenju, izgradnji potpornog zida, atmosferske i fekalne kanalizacije, kao i hidrantne mreže privode kraju. Prema projektnom ugovoru sa Evropskim progresom i Ministarstvom zdravlja, vrednost ovih radova koje finasira grad Vranje iznosi 300.000 evra. Asfaltiranje pristupnog puta, iz ulice Jovana Jankovića Lunge, sa postavljanjem javne rasvete biće finalni radovi.

Gradonačelnik je obišao i radove unutar Hiruškog bloka vredne 2,8 miliona evra, zahvaljujući sredstvima koje je obezbedio Evropski PROGRES. Prema rečima Nadzornog organa radovi na pet etaža sa suterenom završeni su u obimu od 80 posto. On je izrazio zadovoljstvo dinamikom kojom se odvijaju radovi, kao i činjenicom da će pacijenti sa ovog prostora imati  najbolje uslove za lečenje, a lekari najbolje uslove za rad.

„Očekujem da ćemo za godinu i po dana imati savremeni Hiruški blok, koji će potom biti povezan sa starim paviljonskim delom u jednu celinu. Time ćemo dobiti bolnicu pod jednim krovom, budući da smo preko Evropskog progresa obezbedili projektnu dokumentaciju u vrednosti od 50.000 evra, a preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima rekonstruisaćemo stari deo koji se oslanja na novi Hiruški blok“, rekao je gradočelnik.

 Dr Dragan Veličković kaže da će novi Hirurški blok imati osam savremenih operacionih sala sa intezivnom negom i da će opremu u iznosu od 1,2 miliona evra finasirati Ministarstvo zdravlja. Kapacitet bolničkih ležajeva hirurškog bloka biće 90, od toga 12 na intenzivnoj nezi, šest u poluintenzivnoj, 12 na urgentnom odeljenju, a ostatak je na hirurgiji, očnom i ušnom odeljenju.

Uskoro će početi i rekonstrukcija starog paviljonskog dela Bolnice, koji bi za oko godinu dana trebalo da bude povezan sa novim Hirurškim blokom.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare