Hirurški blok do kraja 2018. godine

VRANJE

 

Projekat „Jedna bolnica pod jednim krovom“ kojim je u Vranju predviđena izgradnja Hirurškog bloka  realizovan je sa 60 odsto.

Od planiranih sedam, uložena su četiri miliona evra.

U izgradnju Hirurškog bloka EU PROGRES ulaže 2,8 miliona evra, a u njegovo opremanje 1,8 miliona evra obezbediće Ministarstvo zdravlja.

Lokalna samouprava za koju je u ovom trenutku, ovo najznačajnija investicija, preuzela je obavezu da uradi kompletnu infrastrukturu. U te svrhe uloži će 30 miliona dinara.

Trenutno se izvode radovi na priključenju Hirurškog bloka na vodovodnu mrežu u vrednosti od 2,9 miliona dinara.

„To ćemo završiti do raspisivanja javne nabavke od strane Ministarstva finansija, aprila 2017. godine, a nakon toga radiće se na javnoj rasveti i pristupnim saobraćajnicama“, kaže gradonačelnik, dr Slobodan Milenković.

 

Projekat „Jedna bolnica pod jednim krovom“ će omogućiti da pacijentima bude dostupno blagovremeno i kvalitetno lečenje, kako dolikuje u 21. veku.
„Pored završetka unutrašnjosti zgrade, kupovini i montaži opreme u perspektivi je i edukacija osoblja, koji će raditi u novim uslovima. Ako bude teklo po planu očekujemo da sve bude gotovo do kraja 2018. godine“, kaže v.d. direktora Zdravstvenog centra u Vranju, dr Dragan Veličković

 

Hirurški blok Zdravstvenog centra u Vranju, čija je adaptacija u toku,  trebalo bi prve pacijente da primi do kraja 2018. godine, kada se očekuje završetak svih radova.

Završetak Hirurškog bloka biće od velikog značaja za 280.000 stanovnika Pčinjskog i 42.000 iz Kosovskog Pomoravlja.

Projekat Hirurškog bloka započela Svetska banka 2006. godine. Vranjska bolnica je jedna od retkih u Srbiji koja je trenutno paviljonskog tipa.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare