Hilari Klinton i Madlen Olbrajt 12. juna na Kosovu

PRIŠTINA

Kosovo će 12. juna obeležiti 20. godišnjicu ulaska NATO snaga, nakon završetka intervencije iz vazduha, odnosno bombardovanja koje je trajalo skoro tri meseca i tada će u Prištinu doći Hilari Klinton i Madlen Olbrajt.

U čast glavnih međunarodnih ličnosti koje su doprinele intervennciji NATO -a, tri bivša predsednika Kosova: Fatmir Sejdiu, Behdžet Pacoli i Atifete Jahjaga, kao i aktuelni predsednik Hašim Tači 12. juna će biti domaćini inostranim zvanicama u Prištini, prenosi RTK.

Organizacija je poverena bivšoj predsednici Kosova, Atifete Jahjagi. Kako saznaje Balkan.info (Ballkani.info) , očekuje se da će toj ceremoniji prisustvovati dve bivše američke državne sekretarke Medlin Olbrajt i Hilari Klinton.

U vreme NATO intervencija i njihovog okončanja Olbrajt je bila državna sekretarka i vodeća američka zvaničnica koja je podstakla početak NATO intervencija. S druge strane, Klinton je još uvek bila prva dama Amerike, budući da je njen muž, Bil Klinton, bio predsednik SAD. Da je poziv upućen dvema bivšim sekretarkama, nije demantovala kancelarija bivše predsednice Jahjage. U odgovoru za Ballkani.info iz kancelarije Jahjage je istaknuto da je u toku izrada liste gostiju za događaj, koji će, kako je saopšteno, biti objavljen na vreme.

“Vlada Kosova je 26. marta 2019. godine donela odluku o osnivanju Organizacionog saveta za obeležavanje 20. godišnjice ulaska NATO-a na Kosovo. Ovim savetom predsedava predsednica Jahjaga. Organizacioni savet je juče održao svoj prvi sastanak i trenutno je u procesu izrada liste gostiju. Ostale pojedinosti o događaju će biti objavljene na vreme”, kaže Jahjaga za Ballkani.info.

Kosovo će, piše Balkan info “12. juna obeležiti 20. godišnjicu oslobođenja, a istovremeno ovaj datum je zvanično označen kao ulazak i preuzimanje kontrole nad teritorijom Kosova od strane NATO snaga”.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare