Hil i Bratu sa Arifijem u Bujanovcu

BUJANOVAC

Ambasador SAD Kristofer Hil i šef misije OEBS-a Jan Bratu razgovarali su danas u Bujanovcu sa predsednikom te opštine Nagipom Arifi.

Razlog njihove postete bila je implementacija Plana oid sedma tačaka koji su usaglasili politički predstavnici Albanaca a prihvatila Vlada Srbije 2013. godine na čijem je čelu tada bio Ivica Dačić a potpredsendik Vlade Aleksandar Vučić.

Jedna od tačaka tog plana je i priznavanje diploma mladih Albanaca a predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi je danas rekao da će se “priznavanje diploma Republike Kosovo vrlo brzo desiti”.

Arifi je rekao i da će “nastaviti napori na realizaciji sedam tačaka .

On je dodao da je “posle pomoći koju su pružili za renoviranje škole u Lučanu ( o čemu je odluku donela Vlada Srbije, prim JUGpress) zatražio od Hila i Bratua i pomoć za renoviranje osnovne škole u Biljači i i sportsku teretanu u Velikom Trnovcu.

“Čini se da je Vlada Srbije posvećena rešavanju problema diploma” rekao je Bratu na zajedničkoj konferenciji za novinare posle sastanka.
On je rekao da je optimista da će Plan od sedam tačaka početi da se realizuje “iako veoma dobro zna kako funkcionišu stvari na Balkanu” i doidao da “na tome rade sa ambasadorom Hilom.
Hil je rekao da ej saradnja izmešu centralnih i lokalnih vlasti neophodna i da se to posebno odnosi na multiteničke sredine kakav je Bujanovac. (kraj) LJS/SA

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare