Hida: Budžet opštine Bujanovac potrošački

BUJANOVAC

Odbornik Demokratske partije, koja je u opoziciji u Bujanovcu, Hajredin Hida rekao je za JUGpress da je budžet te opštine “potrošački” i da će ” služiti isključivo za potrebe koalicionih partnera , kojih ima podosta a budžet služi kao podela plena da bi se oni održali na okupu”.

Hida, koji je u vreme kada je lokalnu vlast predvodial Demokrataska partija Nagipa Arifija bio jedno vreme predsednik Skupštine opštine, kaže da je “budžet prošle godine bio predvidjen kao istorijski zato što je planiran na više od milijardu dinara a u kome su bile i planirane donacije, na kraju je rebalansom smanjen za 250 miliona dinara” .

” I ove godine se ide na istu varijantu uz očekuvanja da Agencija za regionalni razvoj uruči 200 miliona dinara za neke investicije”, rekao je Hida.

Po njegovim rečima u ovogodišnjem budžetu “nekih novina nema, sem što se i dalje u njemu nalaza takozvani kapitalni projekti : put Muhovac-Zarbince u koji su do sada uložili oko 80 miliona i predvidjaju jos 40 miliona a da na tom projektu već tri godine nisu uradili ni 10%radova. Drugi projekat je famozna trnsfer stanica koja guta milione a samo ove godine je potroseno 20 miliona dinara za neku ogradu oko nje. Uredjenje Trnovačke reke je takodje diskutabilna jer su ove godine podeljena sredstva od 30 miliona dinara a da se ništa nije uradilo “, navodi Hida.

“Famozni start- ap program za početnike preduzetnike , uvidom u APR vidi se je 27 dobitnika u roku od dva meseca otvorilo i zatvorilo svoja preduzeća”, tvrdi Hida.

Navodi i da su “subvencije za poljoprivredu podeljene direktorima javnih produzeća, načelnicima u opštini, ljudima koji žive u Nemačkoj i slično”.

“Ove godine su predvidjena asfaltiranja na desetine ulicica , sokaka da bi ispred kapija zaradili konvertiranja glasova, konzerviranja starih i dobijanje novih. Svakim rebalansom su povećavana sredstva za materijalne troškove u smislu: dnevnice, putovanja, ručkovi, seminari itd. Nekoliko članova kabineta predsednika opštine ima NVO organizacije koje su dotirane budžetom. Imamo jednog predsednika opštine koji je potkovan zanatom u NVO organizacijama pa nam i opština funkcioniše tako”, rekao je Hida.

“I budžet za 2019. godine biće potrošački uz napomenu koju govore interno ljudi u Bujanovcu za one koji sada vladaju da narodu nikada nije bilo teže a da njima nikada nije bilo bolje! A mladi beže i beže iz Bujanovca, i Albanci i Srbi i Romi”, rekao je Hida.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare