Hida : Arsić, Kamberi i Musliu dogovorili odluku o trgu

BUJANOVAC

Šef odborničke grupe Demokratske  partije (DP) Hajredin Hida optužio je danas zamenika predsednika opštine Bujanovac Stojanču  Arsića za prejudiciranje odgovora Ministrstva za državnu upravu povodom odluke  albanske većine u Skupštini opštine Bujanovca da trg Karadjordja Petrovića u Trg Skenderbeg ali I za “sporazum Arsića , Šaipa Kamberija I Jonuza Muslijua” o ovoj stvari.

Hida je u izjavi za JUGpress  rekao da je izjava koju nam je Arsić juče dao “”pokušaj amnestiranja za poslednju sednicu Skupštine opštine  Bujanovac”.

“Tokom same poslednje sednice Skupstine u jednom momentu se Stojanča Arsić nevešto i slučajno razotkrio da je postigao sporazum sa predsednikom opštine  Šaipom Kamberijem i predsednikom Skupštine Jonuzom Muslijuom da oni predlože izmenu imena trga samo da bi onemogućili da na svakoj sednici stranka PD bivšeg predsednika opštine “ maltretira” novoformiranu koaliciju i da se glasa ovoj  tački dnevnog reda(odmah su podlegli pristisku opozicije). Znajući da će taj predlog biti glatko odbijen od Ministarstva za lokalnu samoupravu, oni sami su predložili tu tačku dnevnog reda da bi dobili patriotske poene kod lokanih Albanaca i sire”, smatra Hida.

Koliko je Stojanča Arsić bio protiv ove tačke, odmah se videlo posle  njenog stavljanja na dnevni red i kada se su on I njegovi odbornici glasali za njegovo usvajanje, znajući da će za ovu tačku glasati svi Albanci, objašnjavfa Hida koji Arsića optužuje da je “stvarao varljivu sliku o tome kako je bio kategorično protiv ove  Šaipove (Kamberi) I Jonuzove (Musliu)  iniciative”.

Hida dodaje I da tri odbornika Demokratske unije Albanaca (DUA) , koji su u koaliciji sa Partijom za demokratsko delovanje (PDD) iz koje je predsednik opštine Kamberi  “iz nepoznatih razloga nisu prisustvovali sednici “.

“ Ovo glasanje za dnevni red Stojanče  Arsića bilo bi sasvim u redu da se nije igrao sa emocijama Albanaca Preševske doline, time sto je unapred najavio kakav ce biti odgovor nadležnog ministarstva”, smatra Hida koji ocenjuje da “izjava  Arsića ozbiljno kompromituje predlog Muslija i Kamberija”  iz  I tvrdi da je na ovaj način pokazano da je “ predlog  za promenu naziva trga Šaip&Muslju&Stojanča “prosti bajraktarizam”za sitne političke poene.

“Ovo potvrdjuje priču o tome kada je kritikovani Šaip Kamberi od strane Beograda, pokušao  svu krivicu da svali na Demokratsku partiju Nagipa Arifija “, navodi Hida koji tvrdi da “Šaip do večnosti mora da odgovara Beogradu za 14000 poklonjenih glasova od RIK-a kada je postao poslanik  2014 godine”.

On konstatuje da je, posle izjave Arsića da će ionako ova odluka biti glatko odbijena u Beogradu, stiče se pozicija  “I vuk sit I ovce na broju”.

” Ako i nadalje Šaip Kamberi i Stojanča Arsić žele da svu krivicu u Beogradu svale na DP Nagipa Arifija , a lokalne političke poene dobiju na lokalu,neka nastave i nadalje da čine takve poteze. Važno je da Šaip Kamberi predizborno obećanje pretvorio  u postibornu  koaliciju sa geslom”Sa Albancima za tandem Stojanča € & Jonuz “jer su druge stvari u Bujanovcu manje važne!!! navodi Hida u reakciji na izjavu Arsića.

 

Demokratska partija je u opoziciji u Skupštini opštine Bujanovac.

U prošlom sazivu lokalnu vlast su činili  Arifijeva Demokratska partija, srpski odbornici, medju njima I Grupa gradjana Stojanče Arsića I Pokret za demokratski progres.

Sadašnju lokalnu vlast u Bujanovcu čine  Partija demokratskog delovanja Šaipa Kamberija, Pokret za demokratski progress Jonuza Musliu I Grupa  gradjana Stojanča Arsić dok su u opoziciji DP I lista okupljenja oko SNS.

Demokratska partija je namladja stranka koja okuplja Albance iz Bujanovca a nastala je posle raskola u PDD I na prošlim izborima osvojila većinu glasova medju Albancima dok je na ovim izborima PDD povratio svoju dugogodišnju dominaciju u albanskoj zajednici.

PDD učestvuje na parlamentarnim izborima za Skupštinu Srbije koje su na prošlim I ovim izborima bojkotovale DP I PDP Jonuza Musliua.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare