Hapšenje zbog pretnji sudiji Nebojši Stojčiću, Više tužilaštvo “nema informacije”

LESKOVAC

Jedna muška osoba iz sela Milanovo uhapšena je zbog navodnih pretnji smrću sudiji Višeg suda u Leskovcu Nebojši Stojčiću, saznaje JUGpress iz izvora bliskih istražnim organima. Zanimljivo je da o ovom slučaju nisu hteli da govore u leskovačkoj policiji, portparol Boban Zdravković nas je uputio na Osnovno tužilaštvo u kome su nam rekli da oni, zapravo, nisu uključeni u ovaj slučaj i da zovemo Više javno tužilaštvo. Portparolka Višeg javnog tužilaštva u Leskovcu Jasmina Arsić nam je rekla da ona ne može da govori o tom slučaju i da novinarka JUGpressa „ne brine“, da će da javi ako ima nešto. To „nešto“ bi moglo da bude i određivanje pritvora uhapšenom, recimo. Pritvor je inače već određen, pa je intrigantno kako da portparolka to ne zna ili ne želi da kaže. Tim pre što novinari obično bivaju kritikovani od strane tužilaštva ili policije kada o nekom događaju pišu na osnovu svojih saznanja, umesto da zovu njih za informacije. Evo, zovemo čitavo jutro i niko neće ništa da kaže.

Objavljujemo saznanja od očevidaca, ne zato što smatramo da su ona najrelevantnija, već zato što nadležni ne daju informacije, iako je slučaj od posebnog značaja, pošto je umeštan i jedan sudija. Dakle, prema rečima nekoliko očevidaca, koji su zvali JUGpress, sudija Stojčić i  uhapšeni muškarac su se najpre verbalno sukobili kod knjižare Kultura u južnom bloku. Navodno je incident započeo tako što je uhapšeni rekao Stojčiću „udesi ti mene, sudija“, tvrde očevidci. Zatim je, po njihovoj tvrdnji, došlo do koškanja. U jednom trenutku je uhapšeni počeo da trči prema bolnici, ulicom Svetozara Markovića, a sudija Stojčić za njim. Očevidci tvrde da je Stojčić, trčeći za muškarcem, dozivao policiju. Uhapšeni je stigao do svog automobila, koji je, kažu, bio parkiran kod vojne ambulante. Navodno je sudija Stojčić stao ispred automobila i bacio se na haubu, tvrde očevidci. Muškarac ga je, tvrde očevidci, oborio sa haube kada je pokrenuo svoj automobil.

Slažemo se da čitava stvar izgleda kao u holivudskim filmovima, ali objavljujemo ovo što su nam preneli očevidci događaja, jer u Višem tužilaštvu „nemaju za sada nikakvih informacija“. Muškarac je uhapšen zbog sumnje da je pokušao ubistvo sudije Stojčića, saznajemo iz izvora u istražnim organima. U Višem sudu u Leskovcu je danas održan hitan sastanak kolegijuma, navodno, zbog pružanja podrške sudiji Stojčiću u ovom slučaju.

Detalje očekujemo.

 

 

 

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare