Hapšenje u surduličkom SPS zbog pranja novca

SURDULICA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu uhapsili su tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i pranje novca.

Uhapšeni su D. Đ. (1968), administrativni radnik u Opštinskom odboru Socijalističke partije Srbije u Surdulici zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, kao i T. N. (1972), odgovorno lice u PR „Delux Print“ i „Delux Graf“ iz Surdulice i M. N. (1968), faktički odgovorno lice firme PR „Klik-01“ iz Surdulice, koji se sumnjiče za pranje novca, saopštila je policija.

Sumnja se da je D. Đ. u periodu od 2015. do 2018. godine, bez saglasnosti predsednika Opštinskog odbora, kao i Izvršnog odbora SPS-a u Surdulici, izvršio plaćanje fiktivnih računa za navodno isporučen reklamni materijal i pružene usluge fotokopiranja, štampanja i snimanja video materijala ispostavljenih od firmi „Delux Print“, „Delux Graf“ i „Klik-01“.

Na ovaj način Opštinski odbor SPS-a u Surdulici je oštećen za 4.438.300 dinara, a kako se sumnja T. N. i M. N. su jedan deo novca zadržali za sebe, a drugi deo su predali D. Đ., iako su znali da potiče iz izvršenja krivičnog dela, dodaje policija.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Nišu.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare