Hala Čair ponovo u kovid sistemu

NIŠ

Sportska Hala Čair u Nišu od danas je  ponovo u kovid sistemu. Privremena kovid bolnica u hali imaće 196 kreveta i primaće pacijente sa lakšom i srednje teškom kliničkom slikom, najavio je profesor dr Goran Stanojević, koordinator ove kovid bolnice. On je dodao da će prijem pacijenata zavisiti od razvoja epidemiološke situacije. Naglasio je i da će pacijenti kojima je potrebna kiseonička potpora i ubuduće biti zbrinjavani u Kliničkom centru Niš.

                   ‚‚Zagrevanje Hale Čair počelo je u subotu popodne. Prema rečima nadležnih iz Sportskog centra Čair za zagrevanje hale, a da bi ona bila adekvatno zagrejana,  potrebno je 72 sata. Urađena je i dezinfekcija‚‚- kazao je dr Goran Stanojević.

                  Prema njegovim rečima i raspored medicinskog osoblja je završeno, a za početak će u njoj biti angažovano 18 lekara i 60 medicinskih sestara.

                  Prema rečima dr Milorada Jerkana, epidemiološka slika u Nišu se pogoršava iz dana u dan. To potvrđuju i pregledi u  kovid ambulantama. U ambulanti u Duvaništu u petak je, prema njegovim rečima urađeno 800 pregleda, najviše do sada. U prvom naletu epidemije je taj broj iznosio dnevno  300 do 500 pacijenata, a u drugom talasu između 400 i 500.

                 U međuvremenu je otvorena još jedna kovid ambulanta, u Čairu, nekadašnji sportski dispanzer. Kapacit kovid ambulanti je sada 1000 do 1500 pacijenata na dnevnom nivou.

                 Najveći broj pacijenata koji se javljaju za preglede  u kovid ambulantama su između 30 i 60 godina.

Prati
Obavesti me o
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare