Grujičić: Na bolovanje najviše dve nedelje, za duže – komisija

BEOGRAD

Govoreći o izmenama Zakona o zdravstvenom osiguranju, ministarka Danica Grujičić je navela da je njima predviđeno da će lekar opšte prakse moći da dâ samo dve nedelje bolovanja, a da će za sve duže od toga odluku donositi komisija.

Grujičić je navela da su velike pritužbe privrede zbog toga što pojedini radnici odsustvuju i po dva meseca sa posla, naročito tokom leta.

„Mi smo, sem za onkološke (pacijente), sveže operisane i trudnice napisali jednostavno pravilo da će lekar opšte prakse moći da dâ samo dve nedelje. Svi ostali će morati da idu na komisiju. I evo poziv komisijama Fonda da dobro gledaju o kakvim se dijagnozama radi, jer ima ljudi koji zaista imaju probleme sa kičmom, a 98 posto populacije u celom svetu nekada u životu ima problem sa kičmom“, navela je Danica Grujičić.

Dodala je da će izmenama zakona i svi građani koji imaju boračke legitimacije automatski dobiti zdravstveno osiguranje, kao i članovi njihovih porodica, ukoliko nemaju drugi vid osiguranja.

Poručila je da će u narednom periodu početi reorganizacija primarne zdravstvene zaštite i da se sa tim krenulo u Pčinjskom, Jablaničkom i Topličkom okrugu. (kraj) RS/MN

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare