GRO SSP zahteva izveštaj o radu Lokalne mreže za prevenciju nasilja

VRANJE

Iz Gradskog odbora Stranke Slobode i pravde iz Vranja povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja – ,,Dana ružičastih majica” koji je danas u centru Vranja obeležila Lokalna mreža za prevenciju i borbu protiv vršnjačkog nasilja Grada Vranja navode da je talas vršnjačkog nasilja među osnovcima krenuo upravo iz Vranja kada je zabeležena serija takvih događaja.

,,Lokalna samouprava se pohvalila osnivanjem Lokalne mreže za prevenciju o kojoj  znamo da se povremeno sastaje, da je otvorila broj za prijavu vršnjačkog nasilja koji je i dalje nepoznat široj javnosti na koji se javljaju nekvalifikovani i needukavani ljudi za ovakve probleme. Zahtevamo konkretan izveštaj o tome šta je ova mreža, ako uopšte jeste, uradila od osnivanja, koje probleme je rešila ili sprečila i koji su dalji planovi u radu ovog lokalnog administrativnog tela”, kažu iz GRO SSP-a.

Navode da je Srbija od 3. maja ,,zavijena u crno višestrukim ubistvima u Ribnikaru, a onda i u Duboni” i da više za obeležavanje ovog dana odgovara naziv ,,Dan crnih majici” .

,,Podsećamo da ni na republičkom, ni na lokalnom nivou nije apsolutno ništa urađeno po pitanju prevencije i sankcionisanja vršnjačkog nasilja. Pored toga se desila milionska pronevera od strane organizacija koje su prevencijom trebale da se bave. Tvrdnju da nam deca nisu bezbedna potkrepljujemo i time što je protekle nedelje dečak doneo nož u školu, juče devojčica sekiru. Sem ako plan države i nadležnih u lokalnim samoupravama nije da idu po kućama i oduzimaju oštre predmete, zahtevamo da se po pitanju bezbednosti dece u školama i uopšte, pod hitno i bez odlaganja preduzmu sve potrebne mere”, stoji u saopštenju GRO SSP-a. (kraj) DC/LJS

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare