Grinfild investicija vredna 8,5 miliona evra

NIŠ

 Veće grada Niša odobrilo je na poslednjoj sednici izradu eleborata o opravdanosti ustupanja bez naknade zemljišta u Radnoj zoni „Donje Međurovo“ austrijskoj kompanije „Qualis Electronics“ zainteresovanoj je da gradi fabriku elektronskih komponenti za najrazličitije uređaje i aparate.

                             Dragan Milovanović iz Klera istakao je na sastanku Veća da se investitor javio gradu sa pismom o nameri izgradnje grinfild investicije vredne 8,5 miliona evra koja bi uposlila 210 radnika.

                            Zemljište na kojem austrijska kompanija namerava da gradi fabriku, 2010. godine je bilo ustupljeno italijanskom „Dajteku“ koji je na tom prostoru počeo izgradnju pogona za proizvodnju ulja i maziva.

„Dajtek“ nije ispoštovao ugovorne obaveze o izgradnji pogona, zbog čega mu je Grad oduzeo građevinsku dozvolu.

                           Italijani su zbog toga pokrenuli sudski spor koji treba da bude okončan 1. marta, a od  ishoda spora zavisiće da li će objekat čija je vrednost procenjena na 1,8 miliona evra pripasti Gradu  ili „Dajteku“.

                          Milovanović je objasnio da je zemljište slobodno i da pripada gradu, zbog čega je i doneta odluka o izradi elaborata koji će pokazati opravdanost ustupanja bez naknade austrijskom investitoru.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare