Granice Severne Makedonije od danas otvorene bez PCR testova

Severna Makedonija danas otvara sve svoje granične prelaze bez obaveznog PCR testa i samoizolacije ili državne izolacije od 14 dana a ova odluka važi i za granični prelaz Tabanovci/Preševo.

„Nakon odluke makedonske vlade da se otvore granice, svi domaći i strani državljani će moći da putuju i tranzitiraju kroz teritoriju te zemlje, bez obaveze da urade PCR test na koronavirus i budu u karantinu 14 dana“, navodi makedonka agencija MIA.

Kako je objašnjeno, makedonska vlada je donela tu odluku na osnovu preporuke Komisije za zarazne bolesti u Severnoj Makedoniji, a takođe je odlučila da od 1. jula budu otvoreni za saobraćaj aerodromi u Skoplju i Ohridu.

Premijer Makedonije Oliver Spasovski kaže da otvaranje granica nije politička odluka, povezana sa predstojećim izborima u toj zemlji koji će se održati 15. jula, već da je utemeljena isključivo na epidemiološkim analizama i stavu Komisije za zarazne bolesti.

On je rekao i da građani moraju da nauče da žive s virusom, a, kako je naveo, to znači poštovanje preporuka za nošenje lične zaštitne opreme, držanje distance i česte dezinfekcije.

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare