Gradu Nišu pet miliona dinara za objekte primarnog zdravstva

NIŠ

Potpisivanjem sporazuma o saradnji između NIS-a i 13 lokalnih zajednica u Domu Narodne Skupštine Srbije počeo je ovogodišnji konkurs „Zajednici zajedno“. Sporazume su potpisali Kiril Turgenjev generalni direktor NIS, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i predstavnici 13 lokalnih samouprava među kojima i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

”Na ovaj način kompanija želi da doprinese daljem razvoju lokalnih zajednica i pruži svoj doprinos unapređenju kvaliteta života u njima, posebno najmlađima. U svakom gradu ili opštini u kojima se program sprovodi, sa ukupno 116 miliona dinara, biće finansirano do pet projekata koje prijave zdravstvene ustanove, a o izboru projekata odlučivaće Komisija sastavljena od predstavnika Ministarstva zdravlja , kompanije NIS i lokalne zajednice, rekao je direktor Turgenjev.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da će Niš, u okviru ovogodišnjeg projekta, dobiti 5 miliona dinara koji će biti upotrebljeni, pre svega, za poboljšanje uslova u objektima primarnog zdravstva.

”Ovo je nastavak 10 godina duge i uspešne saradnje Grada Niša i kompanije NIS. Pet miliona dinara koje ćemo na ovaj način dobiti usmerićemo za uređenje zdravstvenih stanica na seoskom području, i stvaranje uslova da građani imaju jednake uslove za lečenje, bilo da žive u gradu ili na selu”, rekao je gradonačelnik Bulatović.

Kako je navedeno, Kompanija NIS će, u okviru ovogodišnjeg programa uložiti gotovo milion evra (116,5 miliona dinara) u poboljšanje rada zdravstvenih ustanova u 13 gradova i opština širom Srbije (Beograd, Novi Sad, Niš, Čačak, Pančevo, Požarevac, Zrenjanin, Kikinda, Novi Bečej, Srbobran, Žitište, Kanjiža, Plandište).

Prati
Obavesti me o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Prikaži sve komentare